Witajcie!!!
Chciałem wymienić w Cadillacu SeVille SLS 1999r filtr kabinowy i.... nie znalazłem go.
Odkręciłem zabudowę nad kolanami pasażera, wymontowałem schowek i nic nie znalazłem. Mało tego kiedy zdjąłem zabudowę spod schowka to posypały się suche listki. Zdemontowałem również podszybie i też lipa. Narodziło mi się pytanie czy ten samochód jest wyposażony w taki filtr, albo też gdzieś go przeoczyłem. Filtr zakupiłem wcześniej w sklepie z częściami do amerykanów, więc powinien gdzieś być. Chociaż jak wiadomo sklep i kompetencje nie są równe, bo w tym sklepie powiedzieli mi że do skrzyni i silnika wchodzi po 5 litrów oleju, więc takie ilości zakupiłem. W rzeczywistości do silnika wchodzi 7 l z kawałkiem a do skrzyni 14 l. Z tym filtrem może być podobnie. Ale czyżby auto nie było wyposażone w taki filtr?????????
Reklamy
vette
2010-07-06, 12:28 Filtr kabinowy Cadillac
Tutaj powienien sie miescic. Jezeli jest to jest. Nie dam glowy ze jest w kazdym egzemplarzu.
sts cabin 2.jpg
Opis:
Rozmiar:
51.19 KB
Odsłon:
229 raz(y)
sts cabin 1.jpg
Opis:
Rozmiar:
45.57 KB
Odsłon:
247 raz(y)
sajeks
Lincoln
Town Car
Miasto: Gdańsk
2010-07-06, 12:39 Filtr kabinowy Cadillac
Dzięki Jutro sprawdzę. Oczywiście odpowiem czy to jest faktycznie to.
pozdrawiam sajeks@o2.pl
sajeks
Lincoln
Town Car
2010-07-14, 20:41 Filtr kabinowy Cadillac
Niestety vette tam go nie ma. Szperałem w necie i wyszukałem gdzieś jakiś opis z załączoną fotką, że niby filtr kabinowy znajduje się gdzieś wyżej i na prawo od pedału gazu i.... nic tam nie znalazłem. Zdemontowałem tapicerkę tunelu i zero rezultatu. Czyżby SLS nie miał takiego filtra???
pozdrawiam sajeks@o2.pl
fidzi
2010-07-20, 11:40 Filtr kabinowy Cadillac
Nie lepiej pojechać do jakiegoś autoryzowanego salonu gdzie wiedzą w czym problem i w którym miejscu go szukać ? Samemu tylko się urobiłeś
sajeks
Lincoln
Town Car
2010-07-25, 23:46 Filtr kabinowy Cadillac
No pewnie, że lepiej pojechać, ale ja lubię sam sobie dłubać, i tak podłubałem, że filtr znalazłem i wymieniłem. Teraz wiem gdzie taki filtr się znajduje.
pozdrawiam sajeks@o2.pl