Logowanie / Rejestracja
Login:
Hasło:
Pamiętaj mnie
Brak konta? Zarejestruj się!

Forum samochodowe » F1 » Kto jedzie na Hungaroring
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Kto jedzie na Hungaroring

Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Autor Wiadomość
Michał

Seat
Leon

Miasto: Wawa/Looblyn

Post2008-07-10, 12:09      Kto jedzie na Hungaroring Odpowiedz z cytatem

Jak w temacie.
Kto z was jedzie, czy kupiliście bilety, jeśli tak to gdzie?
Czy macie już załatwiony nocleg?

Ja wyjeżdżam w piątek wieczorem z WuWuAi. Dwa lata temu wyjechałem o 21 i na 7 rano spokojnym tempem byłem na torze.
Powrót jest już lekkim koszmarkiem, bo trzeba przeżyć korki wyjazdowe, przejechać trochę kilometrów, no i jak w moim przypadku na 9 rano stawić się do pracy Wink

Podzielcie się wrażeniami z waszych wyjazdów i/lub ich organizacji.
Reklamy

Ayrton Senna

Miasto: Toruń

Post2008-07-11, 11:58      Kto jedzie na Hungaroring Odpowiedz z cytatem

Cześć Michał.Byłem w tym roku w Monaco.Atmosfera wspaniała.Ryk silników-niesamowity.Po godzinie 19:00 otwierano wszystkie ulice i można było zrobić sobie wycieczkę po całym torze.W porcie przez całą noc trwała impreza,czułem się jak podczas Sylwestra.W przyszłym roku także organizuję wyjazd.Jak jesteś zainteresowany podaję e-maila:bartolini1978@wp.pl
odi69

Post2008-07-11, 12:52      Kto jedzie na Hungaroring Odpowiedz z cytatem

Witam
Michał ile Cię kosztował cały wyjazd? Ja może wybiore sie w przyszłym roku właśnie na węgry.
Pozdrawiam
Michał

Seat
Leon

Post2008-07-11, 15:04      Kto jedzie na Hungaroring Odpowiedz z cytatem

odi69 napisał:
Witam
Michał ile Cię kosztował cały wyjazd? Ja może wybiore sie w przyszłym roku właśnie na węgry.
Pozdrawiam

Byłem dwa lata temu, pamiętam, że wydałem mnóstwo i.... nie żałowałem ani jednej złotówki. Nie żałowałem do tego stopnia, że nie pamiętam ile wydałem.
Ale teraz, razem z braciakiem i jeszcze jednym znajomkiem jedziemy na Hungaroring i wychodzi to tak:
bilety ok 250 - 270 euro
benzyna podzielona na 3 osoby około 250 PLN/na łeb
hotel z soboty na niedzielę 50 Euro od głowy
plus pewnie jakieś 100 euro pęknie gdzieś w międzyczasie
nie jest to mało, ale tak jak napisałem, nie żałuję ani złotówki

w zeszłym roku napisaliśmy z Nogalem ten poradnik http://www.f1.v10.pl/Grand,Prix,Wegier,Hungaroring,poradnik,2608.html
pewnie w tym roku zrobimy jakąś aktualizację, no i może napiszemy kolejne, bo jeszcze wybieram się na Monze

od ryku silników i całej atmosfery jestem już uzależniony Wink
Michał

Seat
Leon

Post2008-07-11, 15:12      Kto jedzie na Hungaroring Odpowiedz z cytatem

Ayrton Senna napisał:
Cześć Michał.Byłem w tym roku w Monaco.Atmosfera wspaniała.Ryk silników-niesamowity.Po godzinie 19:00 otwierano wszystkie ulice i można było zrobić sobie wycieczkę po całym torze.W porcie przez całą noc trwała impreza,czułem się jak podczas Sylwestra.W przyszłym roku także organizuję wyjazd.Jak jesteś zainteresowany podaję e-maila:bartolini1978@wp.pl

Ayrton Senna żyje !!!!
wiedziałem, to pewnie jeszcze wiesz gdzie jest Elvis.

Mnie z kolei wiele osób odradzało Monaco:
-> jeśli nie masz dobrego miejsca nic nie zauważysz
-> jeśli zgłodniejesz, albo będziesz chciał się czegoś napić to zapłacisz dużo... bardzo dużo (10Euro za szklankę wody w czasie GP to lekka przesada)

A opowiedz coś więcej o tym wyjeździe.
Jakie koszty miałeś, może jakieś zdjęcia?
Gdzie był nocleg, czy mieliście jakąś balangę na jednym z jachtów?

Powiem Ci, że Monaco brzmi fajnie, wspaniały rajd, wspaniałe Grand Prix, niesamowite jachty i kasa kasa kasa.
Jeśli miałbym tam jechać to po bandzie i na bogato Cool
Ayrton Senna

Post2008-07-11, 19:56      Kto jedzie na Hungaroring Odpowiedz z cytatem

Witam ponownie.Co do Monaco to w internecie krąży wiele nieprawdziwych legend odnośnie kasy,kasy,kasy.Cały mój wyjazd kosztował mnie 620 PLN plus 100 Euro,czyli 1000 PLN.Wiem,że dla wielu osób brzmi to nieprawdopodobnie,ale po kolei.

Na bilet autokarowy do Nicei wydałem 600 PLN (w dwie strony).To był największy ból-wytrzymać prawie dwa dni w autokarze,ale dzięki postojom co kilka godzin nie było tak źle.Wybrałem autokar,ponieważ miał to być jak najtańszy wyjazd.

Pierwszą noc spędziłem na lotnisku w Nicei.Czysto,schludnie,ciepło,a w około wielu śpiących turystów tak jak ja, w dodatku pod samą kamerą monitoringu,a więc bezpiecznie.Rano autobus do centrum Nicei (4 Euro) i kolejny do Monaco (1 Euro).

Bilety na najtańszą trybunę kosztowały w czwartek 40 Euro,w sobotę 40 Euro,a w niedzielę 80 Euro.Ja jednak zrezygnowałem z biletów i oglądałem wyścig oraz spałem z kibicami w parku na trybunie Rocher (ostatni zakręt).Załączam fotki.

Widok znakomity,a w dodatku telebim bezpośrednio przed nami.O godzinie 6:30 rano policja zamykała ulice i trzeba było znaleźć się na trybunie przed tą godziną i trzeba było przebywać tam do 19:00.Jak ktoś wyszedł i nie miał biletu to nie wszedł z powrotem.

Podczas całego dnia odbywały się wyścigi rożnych serii:Porsche Super Cup,Renault 3000, GP 2,no i oczywiście F1.Po 19:00 policja otwierała ulice i można było obejść cały tor dookoła.W nocy w porcie trwała zabawa,wszędzie było słychać muzykę.

Co do cen to nie wiem skąd wzięły się plotki o np.szklance wody za 10 Euro.Wystarczyło zrobić sobie 10-15 min. spacerek do Carrefoura (tak,tak w Monaco mają Carrefoura).Za 1,5 litrową najtańszą niegazowaną wodę mineralną trzeba zapłacić 0,60 Euro,za gazowaną 0,90 Euro,a za 2 litrową Coca-Colę 1,75 Euro.Ceny więc nie są wysokie.Na wyścigu kubek (0,5 litra) piwa (Fosters),kosztował 6 Euro.

Nie wiem skąd wzięły się te wszystkie mity.Pewnie piszą je ludzie,którzy nigdy w Monaco nie byli.

Po wyścigu dotarłem autobusem do Nicei (1 Euro),a następnie kolejnym autobusem na lotnisko (4 Euro),gdzie ponownie przenocowałem.Rano dotarłem na dworzec autobusowy,skąd autokarem wróciłem do Torunia (we wtorek ok.18:00).

Jeżeli ktoś ma ochotę wybrać się w przyszłym roku,to zapraszam.kontakt :bartolini1978@wp.pl.No chyba,że Państwo muszą lecieć samolotem,mieszkać w hotelach i popijać szampana.
Michał

Seat
Leon

Post2008-07-12, 11:38      Kto jedzie na Hungaroring Odpowiedz z cytatem

Brzmi nieźle.
Dla mnie trochę zbyt ekstremalnie, ale....
Jadąc autem w cztery osoby koszt paliwa powinien być podobny do autobusu do Nicei.
A reszta, w sumie przejechałbym się na taki wyjazd w stylu partyzant Wink
To co kto w przyszłym roku na Monaco ??
seba1b

Post2008-07-12, 14:50      Kto jedzie na Hungaroring Odpowiedz z cytatem

hehe no ja mam dopiero 18 lat ale zaciekawiliście mnie tym wyjazdem... wiedząc ile to kosztuje może i ja sie kiedyś wybiorę ale najwcześniej chyba za 2 lata a w tym roku powalczę o wygranie w typerku wyjazdu na GP Włoch na przyszły sezon ( jestem na razie 5 i niewiele brakuje do 1 miejsca)
paatrysiaa

Post2008-07-12, 20:17      Kto jedzie na Hungaroring Odpowiedz z cytatem

hehe ja jadę. Smile i wszystko mam już załatwione :]] bilety są, jakiś nocleg też pozałatwiany, a co do wyjazdu to jeszcze nie wiem czy jadę na piatek, sobota i niedziela czy tylko na dwa ostatnie dni Smile
Już się nie mogę doczekać.
Koniak

Fiat
Srajczento

Miasto: LBN

Post2008-07-12, 23:16      Kto jedzie na Hungaroring Odpowiedz z cytatem

W sumie z tym wozem Michał to na jedno wychodzi. Albo ładujesz się w 2 osoby, spisz w samochodzie i płacisz 2 razy tyle za paliwo, albo jedziesz w więcej i wtedy to co zaoszczędzisz na paliwie i tak wydajesz na hotel.
Ayrton Senna

Post2008-07-13, 08:00      Kto jedzie na Hungaroring Odpowiedz z cytatem

Słuchajcie można jeszcze taniej.Do Monaco jeżdżą Busy.Wsiadacie do Busa w piątek po południu i w niedzielę jesteście na miejscu.Rano "pakujecie" się na trybunę,a po ostatnim wyścigu ok.17:00 wsiadacie do Busa i wracacie do Polski.Jedzenie zabieracie ze sobą,tak więc jedyny wydatek to bilet na Busa (500-550 PLN).Tylko,że dla mnie to trochę za krótko.Jeżeli już ktoś jest w Monaco to warto trochę pozwiedzać,ale jeżeli ktoś chce jechać tylko na wyścig,to nigdzie na żadnym torze nie będzie taniej,a i wrażenia nie będą takie same.
Michał

Seat
Leon

Post2008-07-14, 00:37      Kto jedzie na Hungaroring Odpowiedz z cytatem

Koniak napisał:
W sumie z tym wozem Michał to na jedno wychodzi. Albo ładujesz się w 2 osoby, spisz w samochodzie i płacisz 2 razy tyle za paliwo, albo jedziesz w więcej i wtedy to co zaoszczędzisz na paliwie i tak wydajesz na hotel.

Może i tak, ale na razie.... na razie Koniak to nie mamy gdzie spać w Budapeszcie, hotele pełne, trzeba jakiś namiot szykować, zapowiada się ciekawie.
rogerus72

Miasto: Radom

Post2008-07-14, 12:21      Kto jedzie na Hungaroring Odpowiedz z cytatem

kurde, ale zapodaliście temat Cool zaczynam się zastanawiać serio nad wyjazdem, aczkolwiek nie w tym sezonie F1. w przyszłym roku jednak się chyba zdecyduję. teraz tak się złożyło, że urlop w tym okresie ma mój kolega z pracy i nie mogę za bardzo wyjechać - może być dużo roboty, a może nie być. nie wiem, ale ktoś musi siedzieć i robić. ale w przyszłym sezonie czemu nie? może nawet z kilkoma ludźmi się wybierzemy? w każdym razie zaczynam odkładać miedziaki Wink
rogerus72

Miasto: Radom

Post2008-07-14, 12:31      Kto jedzie na Hungaroring Odpowiedz z cytatem

Ayrton Senna - gdzie umieściłeś fotki?

pozdro
Ayrton Senna

Post2008-07-14, 13:01      Kto jedzie na Hungaroring Odpowiedz z cytatem

Sorki rogerus.Napisałem,a nie dodałem.Niestety można dodawać fotki tylko do 2MB,a ja mam wszystkie w dosyć wysokiej rozdzielczości.Podaj swój e-mail to prześlę Ci bezpośrednio.Pozdrawiam.
Forum samochodowe » F1 » Kto jedzie na Hungaroring Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: