Logowanie / Rejestracja
Login:
Hasło:
Pamiętaj mnie
Brak konta? Zarejestruj się!

Forum samochodowe » Samochody 4x4 » LAND ROVER FREELANDER
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

LAND ROVER FREELANDER

Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Autor Wiadomość
gosiulaczek3

Post2008-08-15, 00:00      LAND ROVER FREELANDER Odpowiedz z cytatem

Cześć.Kupiłam Land Rovera freelander i mam wielki problem,chodzi o to że przy pełnym skręcie blokują mi sie koła,słychac zgrzyt i pisk.W warsztacie powiedzieli mi ze musze wymienic reduktor,wiec wymieniłam i nic,w dalszym ciagu to samo.teraz słyszałam ze to moze tylny most i nie wiem co robić bo znów wymienie kolejną część a to nie bedzie to. Prosze o odpis Smile
Reklamy

kamil566

Ford Mondeo

Miasto: Gliwice

Post2008-08-15, 14:50      LAND ROVER FREELANDER Odpowiedz z cytatem

najpierw posprawdzaj sobie sama te koła bo może coś tam jest takiego co zauważysz i naprawisz sama a potem jak będzie tak dalej to wymień ten tylny mostek
jpi

Post2008-08-17, 14:25      LAND ROVER FREELANDER Odpowiedz z cytatem

jedź do land serwisu
tomsen67

LAND ROVER

Miasto: arendal

Post2008-09-21, 17:40      LAND ROVER FREELANDER Odpowiedz z cytatem

mam podobny problem przy pelnym skrecie auto samoczynnie hamuje moj LAND ROVER FREELANDER jest z 2003 roku 1.8 benzyna zauwazylem jeszcze ze mam zassany przewod cisnieniowy od wspomagania czy moze byc to powiazane?
dRiver1920

Post2008-10-22, 18:45      LAND ROVER FREELANDER Odpowiedz z cytatem

witam niestety niemoge pomóc w tej sprawie ale chciałem się dowiedzieć do czego służy żółty przycisk na biegach ???
kaytek_rx4

Volkswagen
Passat

Miasto: Grudziądz

Post2008-10-22, 19:59      LAND ROVER FREELANDER Odpowiedz z cytatem

Umieszczony obok dźwigni zmiany biegów żółty przycisk służy do włączania systemu kontroli zjazdu HDC Wink
dRiver1920

Post2008-10-23, 06:35      LAND ROVER FREELANDER Odpowiedz z cytatem

ok dzięki
sonat

Post2008-11-07, 13:01      LAND ROVER FREELANDER Odpowiedz z cytatem

Cześć,mam zamiar kupić Freelandera w diselu proszę powiedzcie czego muszę dopatrzyć by nie wpaść na jakąś minę no i zależy mi na szczerej odpowiedzi czy warto pakować się w takie auto Smile
kaytek_rx4

Volkswagen
Passat

Post2008-11-09, 18:36      LAND ROVER FREELANDER Odpowiedz z cytatem

yaro1975

Post2008-12-20, 23:33      LAND ROVER FREELANDER Odpowiedz z cytatem

Witam!
Też nabyłem Landa 1.8benz. i mam ten sam pisk przy kołach przy pełnym skręcie i do tego przychamowuje mi auto, ale po poradzie u mechaniora dowiedzaiłem sie że to częsty przypadek w kilkuletnich freelandach. Po świętach powiedział mi ten mech. że mam odstawić autko i usunie ten problem więc postaram się wypytać go co za przyczyna i podzielę się wiedzą.
Mam pytanie odnośnie tego systemu HDC (żółty przycisk przy drążku zmiany biegów), w jaki sposób sie powinien załączać i jak działa? po włączeniu zapłonu zapalają się na chwile min. dwie kontrolki z zielonym autkiemHDC I żółtym autkiemHDC z wykrzyknikiem po chwili gasną z resztą kontrolek(srs, tc, olej, ładowanie itp...). Potem próbuje załączyć ten system poprzez wciśnięcie przycisku i opuszczenie manetki z drążka zmiany biegów i nic się nie dzieje, więc co dalej(???) albo jak sprawdzić czy ten system działa i czy wszystko ok z napędami i tym systemem?
Prosze o odpowiedź o ile nie wykroczy to poza pierwotny temat. Z góry dzięki.
romanoffice

Post2008-12-23, 10:47      LAND ROVER FREELANDER Odpowiedz z cytatem

Podczas zjazdu ze stromej góry włączasz źółty przycisk w dół, pod warunkiem że jedziesz na 1 biegu i nie trzymasz nogi na pedale gazu. Podczas zjazdu nie wolno pod żadnym pozorem dotykać pedału gazu ponieważ można uszkodzić samochód. UWAGA służy to tylko do zjazdu ze stromego zbocza!!!!
Siemka! Shocked
yaro1975

Post2008-12-23, 21:56      LAND ROVER FREELANDER Odpowiedz z cytatem

DziEki z odpowiedź. Jeszcze jedno: włączam na górce ten guzik HDC bez dodania gazu i nie zapala się żadna kontrolka więc nie wiem czy coś jest nie tak. Po włączeniu zapłonu na tablicy zapala się wszystko razem z kontrolkami HDC a potem nic...
romanoffice

Post2008-12-24, 13:53      LAND ROVER FREELANDER Odpowiedz z cytatem

Po włączeniu zapłonu komputer czyta wszystkie opcje i zapalają się wszystkie kontrolki, po kilku sekundach kontrolki wyłączają się. Czasami pali się jeszcze kontrolka ABS która gaśnie po osiągnięciu 5 km/h. JEST TO NORMALNE I TAK POWINNO BYĆ.Jeśli chodzi o włączenie systemu pomagającego podczas bardzo stromego zjazdu, włączamy go podczas zjazdu, przyhamowujemy a następnie włączamy żółty włącznik czyli włączamy przycisk z przodu i obsuwamy manetkę na dźwigni zmiany biegów w dół, dopiero wtedy zaświeci się kontrolka i system zaczyna działać. Chcąc wyłączyć system naciskamy ponownie włącznik i pomagamy delikatnie powrócić manetce w położenie górne, wtedy kontrolka gaśnie. Polecam przeczytać tylko instrukcję obsługi Najlepszego samochodu na świecie czyli LAND ROVER FREELANDER OK.

MIŁYCH I WESOŁYCH ŚWIĄT DLA WSZYSTKICH!!, SZCZEGÓLNIE DLA "LAND ROVEROWCÓW"
bartekjam

Post2008-12-29, 20:07      LAND ROVER FREELANDER Odpowiedz z cytatem

witam.mam problem z wentylacja w freelanderze 2001r paruja mi szyby i nie moga odparowac ,slabo wieje wentylacja,czy ktos wie jak temu zapobiec?
kaytek_rx4

Volkswagen
Passat

Post2008-12-30, 12:08      LAND ROVER FREELANDER Odpowiedz z cytatem

Prawdopodobnie filtr kabinowy wymaga wymiany.
Forum samochodowe » Samochody 4x4 » LAND ROVER FREELANDER Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: