Logowanie / Rejestracja
Login:
Hasło:
Pamiętaj mnie
Brak konta? Zarejestruj się!

Forum samochodowe » Tuning » Locost - czyli Lotus Super Seven dla kazdego
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Locost - czyli Lotus Super Seven dla kazdego

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Autor Wiadomość
Nogal

Audi
A4

Miasto: Kraków, W-wa

Post2007-04-19, 16:13      Locost - czyli Lotus Super Seven dla kazdego Odpowiedz z cytatem

U nas przeciez tez masz tory - w Poznaniu, w Kielcach Laughing
Reklamy

lewandek

Mercedes-Benz
W126 420SE

Miasto: Gorzów Wlkp.

Post2007-04-19, 17:35      Locost - czyli Lotus Super Seven dla kazdego Odpowiedz z cytatem

Musi miec dyfry, bo by nie skrecal (Drivetrain: proprietary AWD system with chain drive and Quaife limited slip differentials) Smile
A hamulce ma osobno 4 tarcze, tyle, ze montowane wlasnie przy dyfrach, a nie przy kolach (redukcja masy nieresorowanej) - mialem kiedys Alfe Romeo Giulietta, ktora miala z tylu dokladnie takie samo rozwiazanie - tarcze byly przy tylnym moscie.
Gregor

Opel
Omega

Post2007-04-20, 00:20      Locost - czyli Lotus Super Seven dla kazdego Odpowiedz z cytatem

no to czytałeś chyba założenia projektu wersji produkcyjnej bo w logu budowy prototypu na stronie 8 i 9-tej są zdjęcia całego układu przeniesienia napędu przed montażem (po jednej tarczy na przód i tył) a potem zdjęcia przedniego mostu gdzie jedna tarcza wentylowana jest centralnie umieszczona - więc raczej o dyfrze nie ma mowy bo niby jak to miałoby działać
lewandek

Mercedes-Benz
W126 420SE

Post2007-04-20, 00:48      Locost - czyli Lotus Super Seven dla kazdego Odpowiedz z cytatem

Masz racje!
Log z budowy czytalem dosc dawno, a w specu wersji produkcyjnej sa dyfry i 4 tarcze.
Swoja droga to naprawde musi byc to ciekawe auto w zakrecie - tak bez dyfrow Smile
Gregor

Opel
Omega

Post2007-04-20, 13:59      Locost - czyli Lotus Super Seven dla kazdego Odpowiedz z cytatem

hehe, no właśnie - pokazywał coś na zdjęciach opony jak mu się szybko zdarły i jest filmik z 'pierwszego spinu' - nie miałem czasu żeby przeczytać od deski do deski, ale spin wyglądał tak ż nawet nie mrugną okiem, ogólnie to na tych filmikach które są jazda jest delikatna i gość odkręca tylko na prostej
no i jakiś taki przekombinowany trochę cały ten projekt, patrząc zresztą jakie tam bryczki stoją w garażu obok to... też chciałbym mieć fundusze na konstruowanie czegoś co docelowo ma kosztować 125k $ Very Happy
Rysiek

juz nie ma Audi A6

Post2007-04-20, 23:25      Locost - czyli Lotus Super Seven dla kazdego Odpowiedz z cytatem

wez ty gregor lepiej sie wkrec w to, tez jezdzi 5s do 100 Smile

http://www.gomini.com/fs/vtec/vtec.htm

to szybciej pojdzie razem Wink
lewandek

Mercedes-Benz
W126 420SE

Post2007-04-20, 23:37      Locost - czyli Lotus Super Seven dla kazdego Odpowiedz z cytatem

Eeee - musi byc roadster Smile
Gregor

Opel
Omega

Post2007-04-21, 00:35      Locost - czyli Lotus Super Seven dla kazdego Odpowiedz z cytatem

dzizas Rysiek Laughing to taj na przekór tak? (dla tych, którzy nie wiedzą - mam 192cm i obecnie 118kg)
Ja chcę projekt super seven adaptować do własnych rozmiarów i może też bardziej do jazdy po torze (BTW był ktoś na rakietowej we wrocku? http://www.moto.redeco.pl/ )
a ty chciałbyś żebym zaczął już jogę ćwiczyć żeby się do mini wygodnie zmieścić tak? Very Happy
Rysiek

juz nie ma Audi A6

Post2007-04-21, 01:44      Locost - czyli Lotus Super Seven dla kazdego Odpowiedz z cytatem

Gregor widac, ze tak jak 99% ludzi nie siedziales w miniaku Smile

to jest fenomeni szok dla kazdego, kto tam wsiada, ze auto polowe nizsze niz fiat 126p ma w srodku 2 mega wygodne duze miejsca z przodu, 2 normalne z tylu i zwykly bagaznik prawie jak seat ibiza, szok, ale tam Wisławski w tvn turbo obejrzyj odcinek jechal sobie wygodnie wyciagniety tez Smile
Gregor

Opel
Omega

Post2007-04-21, 09:27      Locost - czyli Lotus Super Seven dla kazdego Odpowiedz z cytatem

no dobra, siedziałem w mini dawno bo z 15 lat temu (kumpel miał 1.3 czerwony z białą skórą w środku) więc już mam prawo nie pamiętać.
tyle że jeśli mam szansę zrobić coś nadając temu swój unikalny kształt to... dla mnie wybór jest tylko jeden Very Happy
Rysiek

juz nie ma Audi A6

Post2007-04-21, 11:17      Locost - czyli Lotus Super Seven dla kazdego Odpowiedz z cytatem

spoko tylko ze ludzi gadajacych co to oni ni emaja ochoty zrobic znam milion, a tych, co cos zrobili hm.. nie znam?

wiec ja wole zrobic turbo miniaka, niz pogadac tylko Wink

(podpucha detected pojechalem ci pod wlos motywacyjnie Very Happy)
lewandek

Mercedes-Benz
W126 420SE

Post2007-04-21, 11:32      Locost - czyli Lotus Super Seven dla kazdego Odpowiedz z cytatem

Phi - odstawic miniaka do speca i wyjechac po roku wersja Turbo, wybierajac w miedzyczasie akcesoria po necie nazywasz robieniem auta? Smile

(tez Ci pojechalem motywacyjnie - miales podeslac fotke tych zaciskow) Smile
Rysiek

juz nie ma Audi A6

Post2007-04-21, 11:33      Locost - czyli Lotus Super Seven dla kazdego Odpowiedz z cytatem

no akurat ja jezdze sporo z nim i sam za gratami, szukam i kupuje je po necie na ebayu, sam z nim w weekendy grzebie w garazu na kanale, sam biore na chate rozne rzeczy do malowania czyszczenia itd

wiec i tak to wszystko to wiecej niz pogadanie sobie, jak to fajnie byloby zbudowac sobie lotusa Razz Laughing

zaciski i bebny w kolorze pomarancz V10.pl Very Happy juz sa zalozone do miniaka, pokaze je jak na wiosne kupie felgi przez ktore dopiero bedzie je widac Smile
lewandek

Mercedes-Benz
W126 420SE

Post2007-04-21, 11:38      Locost - czyli Lotus Super Seven dla kazdego Odpowiedz z cytatem

Optymalna dla mnie metoda budowy locosta to zamowienie u kogos ramy i pozniejsze, samodzielne uzbrajanie jej w garazu. Garaz juz mam, rame moge miec w ciagu paru tygodni - jedyne czego mi totalnie brak to wolny czas Sad
A nie chce rozpoczynac prac, bez 100% pewnosci, ze je skoncze. Bez obaw jednak - mysle, ze w przeciagu 12-18 miesiecy pojawi sie kolejny post w kategorii tuning z opisem moich pomyslow Smile
Poza tym domena kit-car.pl czeka na zagospodarowanie Smile
Gregor

Opel
Omega

Post2007-04-22, 17:47      Locost - czyli Lotus Super Seven dla kazdego Odpowiedz z cytatem

lewandek napisał:
Eeee - musi byc roadster Smile

coraz więcej się zastanawiam czy nie zmienić konceptu na silnik z tyłu a to dla tego, że mnóstwo interesujących dawców to auta przednionapędowe i zastosowanie gotowego układu napędowego wymagałoby tylko rozwiązania mocowań do ramy, omijając dobieranie dyfrów, łączenie wału napędowego itp.
stąd to pytanie:
czy silnik może pracować pochylony i jeśli tak to ile można go przechylić? - przy umieszczeniu silnika nad tylną osią ( tak jak w przednionapędowcach jest on nad przednią) chodziłoby mi o maksymalne obniżenie środka ciężkości i przesunięcie go do przodu przez obrócenie go wokół osi tylnych kół
Forum samochodowe » Tuning » Locost - czyli Lotus Super Seven dla kazdego Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: