Logowanie / Rejestracja
Login:
Hasło:
Pamiętaj mnie
Brak konta? Zarejestruj się!

Forum samochodowe » Tuning » Locost - czyli Lotus Super Seven dla kazdego
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Locost - czyli Lotus Super Seven dla kazdego

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
Nogal

Audi
A4

Miasto: Kraków, W-wa

Post2008-07-23, 16:17      Locost - czyli Lotus Super Seven dla kazdego Odpowiedz z cytatem

Ja niestety musze odłożyć marzenia dopóki nie będę miał 3 garażów Very Happy
Reklamy

Tikavi

Post2008-10-25, 13:52      Locost - czyli Lotus Super Seven dla kazdego Odpowiedz z cytatem

Witam, sorki za maly odkop. Razz
od miesiaca fascynuje sie superlekkimi samochodami, i chce byc wlascicielem jednego z nich Smile
a mianowicie Lotusa Seven, auto mam zamiar zbudowac sam (z zamowionych czesci oraz auta dawcy).

Kwestia ktora mnie nurtuje jest to czy mozna w nim zamontowac zawieszenie podobne do F1 (kola osadzone na gietkich jakby "pół-resorach" z kompozytow).
Gregor

Opel
Omega

Post2008-12-02, 14:39      Locost - czyli Lotus Super Seven dla kazdego Odpowiedz z cytatem

sorki ale wątpię, żeby w f1 te kompozytowe, jak to nazywasz, półresory były giętkie,
typowe zawieszenie super seven z przodu to 'double wishbone' czyli takie podwójne 'A' z dołu i z góry, najpopularniejszą modyfikacją jest przeniesienie amortyzatorów ze sprężynami do wnętrza tak jak w modelu Caterham CSR
http://www.caterham.co.uk/assets/html/showroom/csr.html
Gregor

Opel
Omega

Post2009-01-18, 01:03      Locost - czyli Lotus Super Seven dla kazdego Odpowiedz z cytatem

temat dawno nie odgrzewany ale pojawiła się stronka/klub dedykowany lotusowi 7 właśnie,
dla wszystkich zainteresowanych, którym to umknęło: www.lotus7.pl
irmscher16

Post2009-03-17, 22:31      Locost - czyli Lotus Super Seven dla kazdego Odpowiedz z cytatem

witam jestem tu nowy. napewno to pytanie nie raz powtórzyło się na fotum więc przepraszam. zna ktoś stronę z wymiarami ramy locosta pod zawieszenie z forda sierry?? był bym bardzo wdzęczny
lewandek

Mercedes-Benz
W126 420SE

Miasto: Gorzów Wlkp.

Post2009-03-18, 00:12      Locost - czyli Lotus Super Seven dla kazdego Odpowiedz z cytatem

Z tego co pamietam, podawalem adres do planow w tym topiku.
Forum samochodowe » Tuning » Locost - czyli Lotus Super Seven dla kazdego Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: