Forum samochodowe » Opel forum » problem z brakiem mocy 3.0 cdti
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

problem z brakiem mocy 3.0 cdti

Autor Wiadomość
krzyx


Dołączył: 12 Kwi 2016
Posty: 4

Post2016-04-12, 19:43      problem z brakiem mocy 3.0 cdti Odpowiedz z cytatem
Witam mam spory problem z vectra c z 2002 roku 3.0 v6 cdti z automatyczna skrzynia a wiec sytuacja wyglada nastepujaco gdy chce ostrzej przyspieszyc auto jakby zatrzymuje sie przed 3 tys obrotow na sekunde czasem 3 sekundy i dopiero gdy mu przejdzie odzyskuje moc i ciagnie dalej czasem lecz nie zawsze zapala sie kontrolka samochodu i kluczyk bylem z tym na diagnostyce komputerowej i oto jakie bledy sie ukazaly w silniku: p0100-3 p0105-52 p0105-7 p0340-2c p0650-6 p0190-52 p0304-00 p0235-12 p0235-11 p1571-00 p1530-6 p0409-62 p1235-62 p0615-6 p0615-1 w skrzyni biegow: u2103-00 w abs: u2103-00 w modole kierownicy: b3750-4 w bcm:  b2652-5 b1542-61 w ddm: b3797-04 w pdm: b3797-04. Troche tego jest co zrobilem do tej pory to sprawdzilem wszystkie podcisnienia sa szczelne lecz jeden zaworek zwrotny przed turbina ma przeplym w obie strony wiec go jutro wymieniam sprawdzilem zmienna geometrie turbiny rowniez chodzi lekko nie mam pomyslow w co dalej uderzyc i co sprawdzac 
 
Reklamy
szybka pomoc :) audi
A6 c6

Dołączył: 08 Mar 2009
Posty: 510
Miasto: Lublin.Plymouth

Post2016-04-14, 20:32      problem z brakiem mocy 3.0 cdti Odpowiedz z cytatem
Czesc a po skasowaniu bledow i jezdzie probnej wyskoczyly jakies bledy ?
 
krzyx


Dołączył: 12 Kwi 2016
Posty: 4

Post2016-04-15, 06:56      problem z brakiem mocy 3.0 cdti Odpowiedz z cytatem
kasowane byly jakies 2 tygodnie temu ale jeszcze zrobie kasowanie i zaraz po jezdzie probnej zrobie autoskan i wrzuce na forum
 
krzyx


Dołączył: 12 Kwi 2016
Posty: 4

Post2016-04-16, 16:57      problem z brakiem mocy 3.0 cdti Odpowiedz z cytatem
po dzisiejszym kasowaniu bledow i zalozenia zaworka zwrotnego bledy ktore sa zaraz po wlaczeniu zaplonu bez odpalania silnika zamieszczam na 1 zdjeciu a na 2 i 3 autoskan po jezdzie probnej a na 4 wykres z logow na wolnych obrotach wydaje mi sie ze polecenie cisnieniem ladowania powinno byc takie samo jak cisnienie ladowania tylko nie wiem z jakiego powodu polecenie jest 0 kpa. Co dzis jeszcze stwierdzilem to to ze gdy zalozylem zaworej zwrotny od podcisnienia auto duzo szybciej lapie blad zaraz przy nawet niewielkim przyspieszeniu, gdy jest ominiety zaworek auto traci moc tylko na wyzszych obrotach, obecnie jeszcze bez zaworka bo jest o wiele lepiej.
DSCN3122.JPG
 Opis:  
 Rozmiar:  130.03 KB
 Odsłon:  1388 raz(y)

DSCN3122.JPG

DSCN3126.JPG
 Opis:  
 Rozmiar:  152.41 KB
 Odsłon:  1352 raz(y)

DSCN3126.JPG

DSCN3127.JPG
 Opis:  
 Rozmiar:  146.73 KB
 Odsłon:  1376 raz(y)

DSCN3127.JPG

DSCN3121.JPG
 Opis:  
 Rozmiar:  145.47 KB
 Odsłon:  1392 raz(y)

DSCN3121.JPG

 
Forum samochodowe » Opel forum » problem z brakiem mocy 3.0 cdti
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: