kaytek_rx4
Volkswagen
Passat
Miasto: Grudziądz
|
2010-05-28, 12:32 Stefan Biliński przed III i IV el. WSMP na Torze Poznań |
|
Po prawie ośmiu miesiącach Wyścigowe Samochodowe Mistrzostwa Polski wracają na Tor Poznań, gdzie już w najbliższy weekend odbędzie się trzecia i czwarta eliminacja w sprintach oraz pierwsza w wyścigach długodystansowych. Stefan Biliński, zawodnik Automobilklubu Wielkopolskiego startujący w barwach BAQ – Badanie Analityczne Jakości, INTERMARCHE oraz FORCH wystartuje za kierownicą Porsche Carrera 997 GT3.
Stefan Biliński – na Hungaroringu niestety nie ukończyłem pierwszego wyścigu. Po dwóch rundach jestem na szóstym miejscu w generalce oraz na trzeciej pozycji w klasie Porsche GT3 Trophy. Nie jest to szczyt moich marzeń, ale sezon dopiero się rozpoczyna i jeszcze wiele można zrobić. Tor Poznań znam najlepiej z wszystkich obiektów na jakich się ścigałem, więc liczę, że po tym weekendzie uda mi się poprawić swoją pozycję w punktacji.
Czwartek na torze był od południa deszczowy i wszystko wskazuje na to, że czeka nas mokry weekend, choć według prognozy sobota powinna być sucha. Myślę, że przelotne opady mogą mieć kluczowe znaczenie w wynikach obu wyścigów bo wtedy będzie loteria z oponami: jedni mogą jechać na gładkich slickach, a inni na oponach deszczowych. Z pewnością będzie bardzo ciekawie. Serdecznie zapraszam wszystkich kibiców na sobotnie i niedzielne zawody!
| Opis: |
|
| Rozmiar: |
165.1 KB |
| Odsłon: |
431 raz(y) |

|
|
|