Forum samochodowe » Audi forum » Audi A6 1998r jak jest zimne trzeba dlugo krecic az zaskoczy
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Audi A6 1998r jak jest zimne trzeba dlugo krecic az zaskoczy

Autor Wiadomość
lalak

Post2008-10-12, 09:53      Audi A6 1998r jak jest zimne trzeba dlugo krecic az zaskoczy Odpowiedz z cytatem
Witam!
Prosze o pomoc z audi a6 1998r 150KM jak jest zimne trzeba dlugo krecic az zaskoczy swiece na 100% sa dobre ale strasznie dlugo swieci sie kontrolka od podgrzewania swiec na zimnym silniku tyle samo i na goracym sie swieci filter paliwa wymieniony akumulator nowy.
pozdrawiam wszystkich.

Reklamy
piotrekkawa

Post2008-10-12, 14:45      Audi A6 1998r jak jest zimne trzeba dlugo krecic az zaskoczy Odpowiedz z cytatem
mam to samo i od dłuższego czasu nie mogę znaleźć przyczyny. na tym forum naczytałem się już wiele ale żadna z porad nie poskutkowała. mam zamiar teraz wymienić te cienkie przewody odpływowe od wtrysków,bo ponoć jak są nieszczelne to układ się zapowietrza. u mnie jest tak,że po postoju ok.10-12 godzin musze się nieźle nahechłać żeby motor zaskoczył,na letnim silniku pali z dotyku,a na gorącym trwa to już troszeczkę dłużej-powiedzmy jakieś dwie do trzech sekund. cosik mnie się zdaje że problem tkwi w dawce paliwa przy różnych temperaturach otoczenia lub silnika. nadźgali tam tych czujników i nie wiem po co. stare gruźliki palą bez problemu,tylko te nasze naszpikowane elektroniką mają zawsze jakiś problem,który jest ciężki do wykrycia. ręce i majty mi opadają... na VAG-u zero błędów i żadnych wskazówek. nie wiem... szukam dalej. jak coś się poprawi to napewno napiszę. pozdrawiam.

Forum samochodowe » Audi forum » Audi A6 1998r jak jest zimne trzeba dlugo krecic az zaskoczy
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: