Forum samochodowe » Audi forum » Audi A6 2,5 td 2000r automat pomocy!!!!!!
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Audi A6 2,5 td 2000r automat pomocy!!!!!!

Autor Wiadomość
lyloo

Post2009-12-04, 21:56      Audi A6 2,5 td 2000r automat pomocy!!!!!! Odpowiedz z cytatem
Kochani mam problem z automatyczna skrzynia biegow w moim audiku A6 2,5 td z 2000r
problem polega na tym ze przebywam za granica i nie wiem dokladnie co dolega tej skrzyni na poczatku gdy ruszalem to zaczynal mi zmieniac bieg pierwszy przy 3 tyś obrotow reszta biegow przeskakiwala plynnie i przy odpowiednich obrotach gdy zajechalem do mechanika to on podlaczyl komputer i mi zlikwidowal ten blad po jednym dniu jazdy spowrotem to samo i znowu mi wyczyscil bledy potem jeszcze raz tak bylo a za trzecim razem nic mu nie bylo przez miesiac az nagle gdy silnik sie zagzeje to nie chce zabardzo ruszac z jedynki bardzo pomalu sie rozpedzai wszystko sie zawsze dzieje z pierwszym biegiem do tego strasznie cos nim szarpie ipotem jak przeskoczy na dwujke i tak dalej to chodzi ja strzala. Prosze doradzcie mi cos co mam robic i jaka moze byc przyczyna tej awari. mi mechanik mowil ze to jakis przelacznik w skrzyni biegow co przekazuje jak i w jaki sposob ma chodzic skrzynia ale powiedzial tez ze jak to nie pomoze to naprawa moze wyniesc nawet 3tys euro co mam w tej sytuacji robic pomocy!!!!
moj mail lyloo@wp.pl z gory serdecznie dzieki

Reklamy
lukas86bb

Miasto: Bielsko-Biała

Post2009-12-04, 23:00      Audi A6 2,5 td 2000r automat pomocy!!!!!! Odpowiedz z cytatem
Trudno powiedzieć, przede wszystkim, nie napisałeś jaki błąd występuje podczas problemów ze skrzynią, Nie wiem też o jaki może mu chodzić przełącznik. I po trzecie czy to multitronic czy zwykły automat. Ale jeżeli mechanik jest w miarę uczciwy i rzucił cenę 3tysiaki euro to raczej w tych granicach chodzą naprawy multitronica a to mało żywotne skrzynie, więc o awarię nie trudno. Więc na tę chwilę trudno mi cokolwiek doradzić.

lyloo

Post2009-12-05, 06:33      Audi A6 2,5 td 2000r automat pomocy!!!!!! Odpowiedz z cytatem
to skrzynia tiptronik czyli D zaczyna sie w polowie i mozna tez recznie przezucac biegi tym samym lewarkiem odbijajac go w prawo lub zmiana przy kierownicy. mechanik powiedzial ze wyskakuje mu powiedzmy ten blad i zaznaczyl ze po naprawie tej usterki nie jest powiedziane ze nie wyskoczy drugi blad bo muwi ze nigdy nie pokazuje wszystkich bledow na raz wiec z tad taka mozliwa cena za naprawe powiedzial ze moze byc wszystko ok po wymianie tego przelacznika czy przekaznika ktory steruje skrzynia i bedzie wszystko ok ale musze sie przygotowac na na to ze wyskoczy tez inny blad po wymianie tej czesci. sama taczesc czyli ten przekaznik kosztuje 260euro plus robota oczywiscie.

Forum samochodowe » Audi forum » Audi A6 2,5 td 2000r automat pomocy!!!!!!
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: