2009-12-04, 21:56 Audi A6 2,5 td 2000r automat pomocy!!!!!!
Kochani mam problem z automatyczna skrzynia biegow w moim audiku A6 2,5 td z 2000r
problem polega na tym ze przebywam za granica i nie wiem dokladnie co dolega tej skrzyni na poczatku gdy ruszalem to zaczynal mi zmieniac bieg pierwszy przy 3 tyś obrotow reszta biegow przeskakiwala plynnie i przy odpowiednich obrotach gdy zajechalem do mechanika to on podlaczyl komputer i mi zlikwidowal ten blad po jednym dniu jazdy spowrotem to samo i znowu mi wyczyscil bledy potem jeszcze raz tak bylo a za trzecim razem nic mu nie bylo przez miesiac az nagle gdy silnik sie zagzeje to nie chce zabardzo ruszac z jedynki bardzo pomalu sie rozpedzai wszystko sie zawsze dzieje z pierwszym biegiem do tego strasznie cos nim szarpie ipotem jak przeskoczy na dwujke i tak dalej to chodzi ja strzala. Prosze doradzcie mi cos co mam robic i jaka moze byc przyczyna tej awari. mi mechanik mowil ze to jakis przelacznik w skrzyni biegow co przekazuje jak i w jaki sposob ma chodzic skrzynia ale powiedzial tez ze jak to nie pomoze to naprawa moze wyniesc nawet 3tys euro co mam w tej sytuacji robic pomocy!!!!
moj mail lyloo@wp.pl z gory serdecznie dzieki
Reklamy
lukas86bb
Miasto: Bielsko-Biała
2009-12-04, 23:00 Audi A6 2,5 td 2000r automat pomocy!!!!!!
Trudno powiedzieć, przede wszystkim, nie napisałeś jaki błąd występuje podczas problemów ze skrzynią, Nie wiem też o jaki może mu chodzić przełącznik. I po trzecie czy to multitronic czy zwykły automat. Ale jeżeli mechanik jest w miarę uczciwy i rzucił cenę 3tysiaki euro to raczej w tych granicach chodzą naprawy multitronica a to mało żywotne skrzynie, więc o awarię nie trudno. Więc na tę chwilę trudno mi cokolwiek doradzić.
lyloo
2009-12-05, 06:33 Audi A6 2,5 td 2000r automat pomocy!!!!!!
to skrzynia tiptronik czyli D zaczyna sie w polowie i mozna tez recznie przezucac biegi tym samym lewarkiem odbijajac go w prawo lub zmiana przy kierownicy. mechanik powiedzial ze wyskakuje mu powiedzmy ten blad i zaznaczyl ze po naprawie tej usterki nie jest powiedziane ze nie wyskoczy drugi blad bo muwi ze nigdy nie pokazuje wszystkich bledow na raz wiec z tad taka mozliwa cena za naprawe powiedzial ze moze byc wszystko ok po wymianie tego przelacznika czy przekaznika ktory steruje skrzynia i bedzie wszystko ok ale musze sie przygotowac na na to ze wyskoczy tez inny blad po wymianie tej czesci. sama taczesc czyli ten przekaznik kosztuje 260euro plus robota oczywiscie.