Forum samochodowe » Audi forum » Audi A6 2,5 tdi quattro 150 km pomocy
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Audi A6 2,5 tdi quattro 150 km pomocy

Autor Wiadomość
grzesiek quattro

Post2010-03-17, 13:05      Audi A6 2,5 tdi quattro 150 km pomocy Odpowiedz z cytatem
witam wszystkich chciał bym zasięgnąc waszej porady moje a 6 ciężko pali z rana i po postoju 2-3v godzin pompa wtryskowa była robiona miesiac temu i w tamtym tygodniu wtryski i kpl rozrząd i byłem z tym na reklamacji i mechanik powiedział ze wszystko jest dobrze po wymianie pompy ma takie objawy ze telepie silnikiem na wolnych obrotach i wydechy sie telepią i i chodzi podobnie jak cztego cylindrowy rzędowy diesel wczesniej miała bardzo ładną prace silnika była "miękka" co w tym wypadku mam zrobić bo juz nie wiem Confused

Reklamy
dawid7721 Audi
A6

Post2010-03-17, 19:19      Audi A6 2,5 tdi quattro 150 km pomocy Odpowiedz z cytatem
Powiem ci tak. 1. trzeba podłączyć vaga i sprawdzić błędy.2. Trzeba ustawić początek tłoczenia paliwa w pompie wysokiego ciśnienia czyli VP44 też za pomocą vaga. 3.Wszystko jest uzależnione kto składał rozrząd i czy posługiwał się blokadami do wymiany rozrządu i czy ustawiał początek tłoczenia paliwa, do wymiany rozrządu i ustawienia pompy VP44 potrzeba; VAG i LAPTOP bez tych rzeczy nic nie zrobisz,więc jedź do tego mechanika i spytaj jak on ci wymieniał ten rozrząd i czy ustawiał początek tłoczenia, jak ci powie jaki początek i blokady to już będziesz wiedział że wszystko do poprawienia i następne wydatki nie każdy warsztat wie jak powinno się obsługiwać takie silniki. Daj znać co ustaliłeś.

grzesiek quattro

Post2010-03-17, 23:14      Audi A6 2,5 tdi quattro 150 km pomocy Odpowiedz z cytatem
miał te blokady tan mechanik w takim pudełku czarnym i była na nim naklejka volkswagen audi i byłem u innego mechanika podpinał go pod vag-a i mówił ze wszystko dobrze jest ustawione ale wcześniej jak ją kupiłem na starej pompie miała lepsze przyspieszenie dzwoniłem do takiego faceta dzis i umuwiłem sie na wtorek i z tego ca mu muwiłem jakie są objawy stwiedził ze może być taka przyczyna ze nie przestawia konta wtrysku i nie bedzie w pełni wykorzystywac tej mocy

nokia666

Post2010-03-27, 21:30      Audi A6 2,5 tdi quattro 150 km pomocy Odpowiedz z cytatem
a ja ci podpowiem bardzo prozaiczną rzecz bo tez mi sie dzialo cos podobnego ze ciezko paliła albo pracowało nierówno bądź tak jak by nie na wszystkie cylindry, nie wiem jaki przebieg ma twoje auto ale moje prawie 270tys. wymieniłem wszystkie przewody paliwowe i WOW problem zniknął Smile poprostu ze starości puszczały paliwo i tyle

Forum samochodowe » Audi forum » Audi A6 2,5 tdi quattro 150 km pomocy
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: