Forum samochodowe » Audi forum » Audi A6 C4 2,5 TDI 96 rok-kopci!!!!
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Audi A6 C4 2,5 TDI 96 rok-kopci!!!!

Autor Wiadomość
savage11

Post2010-03-27, 08:56      Audi A6 C4 2,5 TDI 96 rok-kopci!!!! Odpowiedz z cytatem
Mam pytanko? Very Happy Czy ktokolwiek może mi odpowiedzieć,pomóc-podczas jazdy moim audi,gdy raptownie dodaje gazu samochód mocno kopci,zostawiam czarną łunę dymu...!!!czy to normalne...?mechanik twierdzi,że one w tym roczniku tak mają...?czy to prawda,czy mozę lepiej zmienić tego mechanika...?

Reklamy
Maciej Graczyk

Post2010-04-23, 19:30      Audi A6 C4 2,5 TDI 96 rok-kopci!!!! Odpowiedz z cytatem
Witam

Mam dokładnie takie samo audi i to prawda co mówił Ci mechanik moje tak samo kopci podczas dodawania gazu.Ostatnio kolega kupił też audi takie jak nasze tylko o rok starsze i jest tak samo .Ten typ tak ma Smile

robsonsuper audi
a6 c4 avant

Miasto: Chełm

Post2010-05-11, 14:23      Audi A6 C4 2,5 TDI 96 rok-kopci!!!! Odpowiedz z cytatem
Kolego polecam zobaczyć czy nie masz przypadkiem pękniętej gumowej rury od interkulera do kolektora. Po podniesieniu maski po lewj stronie pod plastikiem doprowadzającym powietrze do filtra który trzeba zdemontować tak jak do wymiany żaróweczki w oczku. Jest to gładka rura w kształcie litery S. Nówka sztuka 350zł używki po 150zł. Jest to bardzo popularna przypadłość dla tych silników. Trzeba rurkę wymontować i całą oglądnąć, może posiadać małe spękania od strony niewidocznej z góry. Prowizorycznie można rurkę wulkanizować i oklejać zbrojoną taśmą ale raczej długo nie polata. Potrzebny sprawny oryginał. Pozdrawiam.

jimmi

Post2010-09-02, 22:57      Audi A6 C4 2,5 TDI 96 rok-kopci!!!! Odpowiedz z cytatem
robsonsuper napisał:
Kolego polecam zobaczyć czy nie masz przypadkiem pękniętej gumowej rury od interkulera do kolektora. Po podniesieniu maski po lewj stronie pod plastikiem doprowadzającym powietrze do filtra który trzeba zdemontować tak jak do wymiany żaróweczki w oczku. Jest to gładka rura w kształcie litery S. Nówka sztuka 350zł używki po 150zł. Jest to bardzo popularna przypadłość dla tych silników. Trzeba rurkę wymontować i całą oglądnąć, może posiadać małe spękania od strony niewidocznej z góry. Prowizorycznie można rurkę wulkanizować i oklejać zbrojoną taśmą ale raczej długo nie polata. Potrzebny sprawny oryginał. Pozdrawiam.

Dokładnie. Ale niepotrzebnie kupiłem oryginał

adam96

Post2010-09-03, 15:07      Audi A6 C4 2,5 TDI 96 rok-kopci!!!! Odpowiedz z cytatem
witam.
naprawiałem taką i miała zużyty wałek rozrządu..gosciowi tez nierówno pracowała.

Forum samochodowe » Audi forum » Audi A6 C4 2,5 TDI 96 rok-kopci!!!!
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: