Forum samochodowe » Audi forum » Audi - komunikat na wyświetlaczu
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Audi - komunikat na wyświetlaczu

Autor Wiadomość
piotrekkawa

Post2008-10-11, 12:18      Audi - komunikat na wyświetlaczu Odpowiedz z cytatem
kiedyś już o tym pisałem ale nic się nie dowiedziałem,mianowicie na górze wyświetlacza po wrzuceniu jakiegokolwiek biegu w tiptroniku wyświetla mi sie na pomarańczowo BREMS LICHT.wyświetla się to cały czas,przez co nie widzę informacji z radia. co to oznacza? domyślam się że coś ze światłami stopu ale te działają,jedynie ta lampa diodowa na tylnym podszybiu ma przepalone pare segmentów.może być to od tego? i ten pisk z głośnika jakby było to coś ważnego.co z tym zrobić?

Reklamy
lewandek Mercedes-Benz
W126 420SE

Miasto: Gorzów Wlkp.

Post2008-10-11, 12:43      Audi - komunikat na wyświetlaczu Odpowiedz z cytatem
Komunikat oznacza problem ze swiatlami hamulcowymi.

SCORPI Audi A6 Avant
2,5 TDI 180 KM TipTronic

Post2008-10-13, 09:10      Audi - komunikat na wyświetlaczu Odpowiedz z cytatem
piotrekkawa napisał:
BREMS LICHT

Miałem ten sam problem zwróć uwagę dokładnie na te światła najlepiej poproś kogoś żeby wciskał i zobaczysz która żarówka się nie świeci, być może kostka też jest poluzowana od kabli a znajduje się w lewej strony jak otworzysz bagażnik na samym dole.
Być może jakiś błąd się dostał do kompa podłącz vag i sprawdz może jak skasujesz będzie ok.

A co do tego 3 światła stop przepalone np: 2 diody nie powinno być tego komunikatu, bo ja mam 2 przepalone i nie mam takiego komunikatu.

piotrekkawa

Post2008-10-13, 17:11      Audi - komunikat na wyświetlaczu Odpowiedz z cytatem
problem rozwiązany. przepaliła się żarówka dwuwłóknowa,tyle że spaliło się nie włókno od stopu a to drugie,nie wiem czy od pozycji czy od przeciwmgielnych. w każdym bądź razie komputer zaliczył pomyłkę. wymieniłem tą żarówkę i gitara; na wyświetlaczu OK.

Forum samochodowe » Audi forum » Audi - komunikat na wyświetlaczu
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: