Ta strona wykorzystuje "pliki cookie" zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji o celu ich wykorzystania i możliwości zmiany ustawień cookie znajdziesz w naszej Polityce prywatnościNie pokazuj
Forum samochodowe » Audi forum » Audi S6 C4 4.2 V8 95r. Problem z Nivo (Cieknący płyn)
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Audi S6 C4 4.2 V8 95r. Problem z Nivo (Cieknący płyn)

Autor Wiadomość
young333

Post2010-07-15, 09:46      Audi S6 C4 4.2 V8 95r. Problem z Nivo (Cieknący płyn) Odpowiedz z cytatem
Witam Mam ogromny problem z moim cukiereczkiem;/ Borykam się z nim już jakieś 2 miesiące...Chodzi o Audi S6 C4 z 95 roku...Otóż...W tylnym zawieszeniu jest samopoziomowanie w przypadku dociążenia...tzw. "Nivo" Dostanie 100kg i automatycznie pompują się amorki...Problem polega na tym, że w momencie gwałtownego przyspieszenia(Co prowadzi do dociążenia tyłu) ciśnienie niszczy gumowego oringa na jednej z zaślepek na pompie od wspomagania co się wiąże z wyrzucaniem płynu hudraulicznego...dowiedziałem się, że nie jest to wina pompy lecz właśnie tego układu w tylnym zawieszeniu i że mógłbym się ździwić jak kupie nową pompe w serwisie za 2000zł i dalej będzie to samo...Słyszałem, że można ten układ w jakiś sposób zaślepić i ew. wrzucić zwykłe amorki np. z s4 c4 bez nivo...Próbowałem zaślepiać przy gruszce z przodu na wszystkie możliwe sposoby...Jest jedna opcja przy, której nie ma wycieku, ale wtedy zaś nie ma serva w hamulcach i wspomaganie chodzi zadziwiająco lekko...Wiem, że układ ten jest połączony z servotronikiem...Jeśli ktoś miał kiedyś podobny problem lub ma troszke pojęcia o tych maszynkach prosiłbym o pomoc...Ja już rozkładam ręce...Słyszałem też, że może się to odbywać przez eksploatacje tylnych amortyzatorów...Przewody idące po podłodze są całe...żaden nie jest zagięty...Pomóżcie!!! Czekam na jakie kolwiek informacje...Pozdrawiam:)

Reklamy
Forum samochodowe » Audi forum » Audi S6 C4 4.2 V8 95r. Problem z Nivo (Cieknący płyn)
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: