Forum samochodowe » BMW forum » bmw 530 d 99 problem z zawieszeniem
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

bmw 530 d 99 problem z zawieszeniem

Autor Wiadomość
dalton

Post2009-03-30, 21:24      bmw 530 d 99 problem z zawieszeniem Odpowiedz z cytatem
Witam wszystkich. Mam pytanie jestem użytkownikiem bmw 530 d 99 i dzisiaj zauważyłem takie zjawisko w miejscu gdy skręcam na zapalonym silniku coś strzela , na początku myślałem że to półośka ale to samo występuje nawet gdy go naciskam z góry tak jak przy próbie amortyzatorów . Za wszelkie porady z góry dziękuje Question Question Question Question Question Idea

Reklamy
szybka pomoc :) audi
A6 c6

Miasto: Lublin.Plymouth

Post2009-03-30, 21:44      problem Odpowiedz z cytatem
Nie wiem jak jest w BMW ale jesli masz mcphersony a wydaje mi sie ze tak to powinienes zbadac górne łozyska na amortyzatorze,w tym celu najlepiej jak wezmiesz kogos do pomocy niech wsiądzie do samochodu i na odpalonym silniku skreca kołami a Ty przyglądaj sie na amortyzator głównie na sprezyne jesli sie bedzie zatrzymywac i po pewnym czasie dopiero obracac a przy okazji bedzie towarzyszyc dzwiek(huk,strzał)to masz do wymiany łozyska na amorku.
2.)Mozesz miec pękniętą sprezyne

lukas86bb

Miasto: Bielsko-Biała

Post2009-03-30, 22:07      problem Odpowiedz z cytatem
Najlepiej sprawdz na kanale bo przy tym zawieszeniu wielowahaczowy to jest dużo możliwych opcji, spręzyny w tych modelach czasami pękają ale tylko z tyłu. A tak na marginesie czy to wersja X że wykluczasz półośki z przodu?

dalton

Post2009-03-31, 09:58      problem Odpowiedz z cytatem
dzięki wielkie byłym u mechaniora powiedział że to sprężyna w 99%

Forum samochodowe » BMW forum » bmw 530 d 99 problem z zawieszeniem
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: