Forum samochodowe » Audi forum » Brak mocy przez skrzynie automat w A6 2.5 TDI
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Brak mocy przez skrzynie automat w A6 2.5 TDI

Autor Wiadomość
aluspaw

Post2012-02-02, 20:23      Brak mocy przez skrzynie automat w A6 2.5 TDI Odpowiedz z cytatem
Witam! :)
Od dłuższego czasu posiadam ową audiczkę, wymieniałem już w niej silnik i później pompę wtryskową zregenerowaną o tych samych symbolach.
W czym rzecz:
Od samego początku wydawało mi się,że brakuję w niej mocy.. jeździłem do różnych mechaników i podpinali komputer i wiecznie nie wiadomo co? turbina działa wszystko działa! kilka dni temu nareszcie znalazłem fachowca który z kompa nic nie odczytał bo żadnych błędów nie było ale się nią przejechał i powiedział mi,że to na 90% skrzynia. Pierwszy bieg normalnie a gdy włącza się dwójka to tak jakby dwa razy i ogólnie tak jakby się ślizgała! tak jakby moc z silnika nie mogła być przekazana na koła.. :?: silnik wyje a autko się rozpędzić nie może!

Panowie może już ktoś miał podobny przypadek i wie jak to rozwiązać i nie trzeba kupować drugiej skrzyni lub dawać kilka tyś na jej remont??

pozdrawiam

Reklamy
Ares 2.5TDI Tip

Post2013-05-25, 18:08      Brak mocy przez skrzynie automat w A6 2.5 TDI Odpowiedz z cytatem
Witam.
Nikt nic nie pisze w temacie,to moze ja cos dodam.
Mam podobny problem ze swoim Audi A4 B5 2.5 TDI TIP.
Ostatnio zabraklo mocy silnik wchodzi na obroty ,skrzynia zmienia biegi*
Ale brakuje momentu obr.
Diagnoza sterownik hydrauliczny w skrzyni zacina sie (zaciera)
Oddalem auto do mechanika i czekam na odbior.
*Dodam ze jesli chodzi o zmiane biegów 1 na 2 OK z 2 na 3 z tzw.poslizgiem jakby pól bieg jakiś no i pozostałe tez OK, jezdze z tym juz trzy lata i nic wiecej sie nie działo az to teraz.
Na róznych forach jest bardzo duzo na temat tej usterki,ale nikt nie potrafi tego w 100%zdiagnozowac.
Zobaczymy czy mi ją wyleczą z tych dolegliwosci.
O efektach napisze wkrótce.
Pozdro

Hq-Aero-Dynamic_pl

Post2013-06-28, 12:17      Brak mocy przez skrzynie automat w A6 2.5 TDI Odpowiedz z cytatem
Witam. W przypadku automatu niestety nie będę w stanie pomóc,jedyne co mogę polecić,to udać się do dobrego warsztatu,ewentualnie nawet ASO aby mieć pewność,ze prawidłowo zdiagnozują błąd.

Forum samochodowe » Audi forum » Brak mocy przez skrzynie automat w A6 2.5 TDI
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: