Witam . Na desce wyswietla mi się ABS , ASP oraz hamulce . Po podłączeniu VAG , pojawił się komunikat Błąd czujnika prędkości obrotowej prawego koła - zwarcie do plusa lub przerwa . Czy to wina czujnika , czy błąd tkwi gdzie indziej . Jak wymienic czujnik ? Stefan
Reklamy
szybka pomoc :)
audi
A6 c6
Miasto: Lublin.Plymouth
2010-11-20, 14:39 czujnik ABS audi a6
Mozesz spróbować go wcisnac,czesto zdaza sie ze podczas np jakiejs naprawy w zawieszeniu ten czujnik potrafi sie cofnac.On nie ma zadnej sruby mocujacej jest wcisniety w tulej sprezynujaca.
Jesli jednak nic nie robiłes ostatnio przy samochodzie to jednak wymien czujnik.
Wymiana jest naprawde bardzo prosta,jak juz zakupisz nowy to sam zobaczysz co i jak.
Jesli sie myle to mnie poprawcie
jeżeli wykazało że jest zwarcie bądź przerwa to możliwe żę sam kabel od czujnika jest przetarty i wystarczy go zaizolować bądź wymienić uszkodzony fragment a sam czujnik jest dobry.
szybka pomoc :)
audi
A6 c6
Miasto: Lublin.Plymouth
2010-11-21, 19:41 czujnik ABS audi a6
haha (wormsik)no coraz bardziej mnie rozbrajasz
no nie mooooge
Ty w ogóle masz doczynienia z diagnostyka czy tak tylko strzelasz z tego co ktos napisze?
dbama
2010-11-21, 20:26 czujnik ABS audi a6
Dzięki za informacje .Próbowałem nim poruszac , został oczyszczony , ale bez rezultatu . Rozmawiałem z diagnostą i poinformował mnie , że może byc nie właściwa odleglośc pomiędzy czujnikiem a kołem .
Giersiak
Audi
A6
Miasto: 3miasto
2010-11-25, 08:37 czujnik ABS audi a6
mialem ten sam przypadek kolego u mnie poprostu sie zerwal kabelek od klocka albo kupisz nowy klocek z nowym kabelkiem reanimowac tam niema co bo tam ze 3 zylki tylko ida ja poprostu dobrze zakleilem tasma ten kabel i wcisnolem mocniej wtyczke i mialem problem z glowy powodzenia