Forum samochodowe » Audi forum » Jak odpowietrzyc uklad paliwowy w A6 2,5TDI 99r
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Jak odpowietrzyc uklad paliwowy w A6 2,5TDI 99r

Autor Wiadomość
Gregor1103

Post2008-11-20, 23:24      Jak odpowietrzyc uklad paliwowy w A6 2,5TDI 99r Odpowiedz z cytatem
Zapowietrzylem uklad paliwowy i od kilku dni prubuje go odpowietrzyc ale bez skutecznie,doradcie jak mam to zrobic by dzialalo.Z gory dzieki!

Reklamy
piotreq007 audi
a6 c5

Post2008-11-21, 13:12      Jak odpowietrzyc uklad paliwowy w A6 2,5TDI 99r Odpowiedz z cytatem
a jak ty to robisz ze ci nie wychodzi ?

Gregor1103

Post2008-11-21, 14:02      Jak odpowietrzyc uklad paliwowy w A6 2,5TDI 99r Odpowiedz z cytatem
no jak normalnie.chodzi o to zeby pozbyc sie powietrza w przewodach a zastapic go paliwem,tylko moze jest na to jakis sprawdzony sposob bo robie to ierwszy raz i zabardzo nie wiem,dzis sprubuje to zrobic system wakum.tylko pierwsze musze dorwac jakäs wakum pompe.jak ktos zna cos prostrzego to czekam na odzew.pozdrawiam

piotrekkawa

Post2008-11-21, 17:12      Jak odpowietrzyc uklad paliwowy w A6 2,5TDI 99r Odpowiedz z cytatem
ja miałem ostatni ten sam problem przy wymianie filtra paliwa. zrób tak; odkręć przewody paliwowe przy filtrze paliwa,weź pistolet z powietrzem od kompresora i wtyknij w wlew paliwa owijając go jakimiś szmatami pompuj powietrze przy włączonym zapłonie dotąd aż zacznie przelewać rurkami. podłącz przewód dopływowy do filtra i pompuj dalej,aż paliwo pójdzie bez bombelków odpływem z filtra do pompy. podłącz przewód doprowadzający do pompy. poluzuj wszystkie przewody od wtrysków i kręć rozrusznikiem aż zacznie wszystkimi psikać paliwem. zakręć przewody i hehłaj aż zapali. musisz mieć dobry akumulator bo trzeba troche pokręcić. powodzenia.

Olus28 Audi
A6 Quattro S-Line

Post2008-11-21, 18:22      Jak odpowietrzyc uklad paliwowy w A6 2,5TDI 99r Odpowiedz z cytatem
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=56013&highlight=odpowietrzanie ,teraz powinienes sobie poradzic.poz

piotreq007 audi
a6 c5

Post2008-11-21, 19:59      Jak odpowietrzyc uklad paliwowy w A6 2,5TDI 99r Odpowiedz z cytatem
z papka jest ciezko jak cholera.ja odlaczylem przewod zasilajacy pompe od filtra paliwa.podlaczylem do tego wezyka przezroczysta 2 metrowa gumowa rure.zalalem go ropa i podwiesilem pod maska zeby ropa ladnie sciekala .poluzowalem sruby na wtryskach i zaczalem krecic rozrusznikiem.(musi ci ktos wtym pomoc).krec rozrusznikiem po 5 sekund i dolewaj paliwa do weza.w wezu paliwo musi byc caly czas.krec i dolewaj az zacznie tryskac paliwo z wtryskow.wtedy dokrec sruby na wtryskach ,podlacz z powrotem czarny wezyk do filtra i powinien zapalic.mi to zajelo okolo 30 minut.napisz czy sie udalo.

Gregor1103

Post2008-11-21, 23:01      Jak odpowietrzyc uklad paliwowy w A6 2,5TDI 99r Odpowiedz z cytatem
w koncu sie udalo odpalic,ale zrobilem to takim innym sposobem moze i podobnym do tego co opisywaliscie,ale zadzialal:)tylko co hmm..teraz pojawil sie inny problem:(a nawet dwa problemy:mianowicie jeden to taki,ze silnik kreci sie do 2500obr/min i ni huja wiecej,a jak wrzuce"Drive"(bo to automat)to w ogule prawie nie jedzie i prawie nic nie wchodzi na obroty:(ZERO MOCY)drugi problem to po odpaleniu silnika stracil sie Tiptronic.i cholera teraz wie co jest grane!powaga nie mam juz sil do tego auta,wiec jak ktos ma jakis pomysl to z niecierpliwoscia czekam na odzew.pozdrawiam uzytkownikow Audi i nie tylko.

Forum samochodowe » Audi forum » Jak odpowietrzyc uklad paliwowy w A6 2,5TDI 99r
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: