Forum samochodowe » Audi forum » mam problem z ogrzewaniem w A4 z 97
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

mam problem z ogrzewaniem w A4 z 97

Autor Wiadomość
marceli

Post2009-11-09, 20:33      mam problem z ogrzewaniem w A4 z 97 Odpowiedz z cytatem
Witam mam problem z ogrzewaniem wentylator dmucha zimnym powietrzem!a dwa przewody są cieple !jak sprawdzić czy to nagrzewnica ???a jak tak to jak ja najszybciej wymienić jest jakiś sposób Question z góry DZIEKUJE

Reklamy
yaro78 AUDI
A4

Post2009-11-11, 17:19      mam problem z ogrzewaniem w A4 z 97 Odpowiedz z cytatem
jeżeli oba przewody są ciepłe to wcale nie znaczy że nagrzewnica jest drożna u mnie było to samo,jedynie co mogę doradzić to przedmuchać nagrzewnicę sprężonym powietrzem zdejmując przewody to może pomóc bo wymiana nagrzewnicy nie jest łatwa,przedtem trzeba jeszcze sprawdzić pod pulpitem czy linki sterujące przesłonami nie pospadały

marceli

Post2009-11-12, 21:43      mam problem z ogrzewaniem w A4 z 97 Odpowiedz z cytatem
no dzięki o ty sposobie nie słyszałem .dawałem go do mechanika żeby odpowietrzył układ ale to nic nie dało niestety !!!także spróbuje i się odezwę a tobie to pomogło??????

marceli

Post2009-11-12, 21:58      mam problem z ogrzewaniem w A4 z 97 Odpowiedz z cytatem
a niewierz czy to jest jakis blod komputera czy co ???bo zaraz po odpaleniu zanim mi sie pojawiaja kilometry wyskakuje cos takiego" 1in 2" i po jakims czasie znika. jestem nowym wlascicielem tego auta i zabardzo niewiem co to jest???

robsonsuper audi
a6 c4 avant

Miasto: Chełm

Post2009-11-13, 21:21      mam problem z ogrzewaniem w A4 z 97 Odpowiedz z cytatem
marceli napisał:
a niewierz czy to jest jakis blod komputera czy co ???bo zaraz po odpaleniu zanim mi sie pojawiaja kilometry wyskakuje cos takiego" 1in 2" i po jakims czasie znika. jestem nowym wlascicielem tego auta i zabardzo niewiem co to jest???

Witam z tym komunikatem to raczej wszystko oki u mnie też się taki pojawia. Odnośnie zaniku ogrzewania miałem podobny problem w zeszłym roku w mojej a6 c4 (z klimatronikiem). Mechanik postawił diagnozę że to na 100% nagrzewnica. Jednak okazało się że padł mi silniczek sterujący klapką nawiewu ciepłego powietrza. Przewody były ciepłe a klapka zamknięta i kicha. Wymontowanie i przeczyszczenie silniczka przyniosło skutek, śmiga bez problemu, jest miłe ciepełko a kaska została w kieszeni z niepotrzebnej wymiany nagrzewnicy. Więc radzę się dobrze przyjżeć sterowaniu klapką powietrza, tak jak pisał poprzednik zobacz mocowanie linki jeżeli masz mechaniczne sterowanie, jeżeli klimatronik to sprawdź silniczek.

yaro78 AUDI
A4

Post2009-11-13, 21:35      mam problem z ogrzewaniem w A4 z 97 Odpowiedz z cytatem
dla mnie pomogło na jakiś czas ,dobra rada nie dolewaj wody do układu chłodzenia tylko org.płyn G12

el-jose

Post2009-11-29, 22:25      mam problem z ogrzewaniem w A4 z 97 Odpowiedz z cytatem
sprężone powietrze raczej nie pomorze sprawdziłem to, mi pomogło przepłukanie nagrzewnicy wodą .zakładasz wąz ogrodowy na koncowke wlotową do nagrzewnicy, na wylotową koncówke krótki odcinek weza by woda odpływała poza komore silnika i puszczasz wode do nagrzewnicy stopniowo zwiekszajac cisnienie . sprawdz tez termostat.

Forum samochodowe » Audi forum » mam problem z ogrzewaniem w A4 z 97
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: