Forum samochodowe » Audi forum » Ogrzewanie w A6 TDI 96
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Ogrzewanie w A6 TDI 96

Autor Wiadomość
Maciej Graczyk

Post2010-03-10, 16:58      Ogrzewanie w A6 TDI 96 Odpowiedz z cytatem
Mam problem z ogrzewaniem w audi wentylator pracuje pełna mocą natomiast do kabiny podawany jest słaby strumień powietrza.Czy przyczyną może być zatkany jakiś filtr?Dodam , że powietrze docierające do kabiny jest co prawda ciepłe ale strumień jest za słaby.

Reklamy
grzemo

Post2010-03-10, 18:58      Ogrzewanie w A6 TDI 96 Odpowiedz z cytatem
W pierwszej kolejności sprawdź filtr kabinowy, znajduje się on w podszybiu, dostęp do niego jest trochę pracochłonny ale zapewne dawno nie był wymieniany.

FISHER331 audi
a6 c5 avant quattro

Miasto: wiedeń

Post2010-03-10, 19:30      Ogrzewanie w A6 TDI 96 Odpowiedz z cytatem
Kolega powyżej już wyjaśnił przyczynę niedomagania Twojego nawiewu

robsonsuper audi
a6 c4 avant

Miasto: Chełm

Post2010-03-18, 10:08      Ogrzewanie w A6 TDI 96 Odpowiedz z cytatem
Maciej Graczyk napisał:
Mam problem z ogrzewaniem w audi wentylator pracuje pełna mocą natomiast do kabiny podawany jest słaby strumień powietrza.Czy przyczyną może być zatkany jakiś filtr?Dodam , że powietrze docierające do kabiny jest co prawda ciepłe ale strumień jest za słaby.

Jeśli masz climatronik to przyczyną mogą być problemy z silniczkiem sterującym strumieniem powietrza, sprawdź filtr kabinowy jak pisali poprzednicy, ale jeśli to niedomaganie pojawiło się szybko to może być któryś silniczek sterujący klapami. Przerabiałem cały problem, wyjmowanie dmuchawy kpl. z nagrzewnicą, wymiana szczotek, wyjmowanie silniczków wymiana panela climatronika, jest trochę zabawy.

Forum samochodowe » Audi forum » Ogrzewanie w A6 TDI 96
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: