Temperatura to chyba dowolna ale pewności nie mam
Klima zawsze osusza powietrze więc obowięzkowo musi być włączona.
Wymiana filtra może być ale najlepiej bedzie jak odgrzybisz kanały przez które leci powietrze do środka auta. zagrzybione kanały też przyczyniają sie do zaparowywania szyb.
ARTEMIO
2011-04-27, 21:05 Porada
a jak sie odgrzybia te kanały
ddst
Skoda
Octavia wersja czołgowa :P
Miasto: Kraków
2011-04-28, 08:31 Porada
albo kupujesz sobie specjalną piankę do odgrzybiania i na etykiecie będziesz miał instrukcję użytkowania albo jedziesz do zakładu który się zajmuje klimatyzacją. Przy odgrzybianiu kanałów trzeba wymienić filtr przeciw pyłkowy.
vi-tus
Miasto: Warszawa
2012-07-04, 14:02 Porada
U mnie samodzielne odgrzybianie nic nie dało:/ Musiałem i tak jechać do serwisu na profesjonalne czyszczenie. Na szczęście nie kosztowało to dużo, wzięli stówkę, a problem zniknął całkowicie.
Ostatnio zmieniony przez vi-tus dnia 2012-10-30, 21:08, w całości zmieniany 2 razy
Te pianki do odgrzybiania nie są skuteczne ponieważ nie docierają do najmniejszych zakamarków. Proponuję poszukać są takie preparaty do odgrzybiania w puszkach które sie otwiera uruchamia nawiew na zamkniętym obiegu zamyka samochód i zostawia się go na 30 minut.
Turbopama_pl
2012-09-21, 19:30 Porada
W tym wypadku lepiej będzie kupić piankę do odgrzybiania,nawet także zwykłą z marketu i wpuscić na poczatek w kanały a potem do filtra. Na pewno zda egzamin i problem nadmiernej wilgoci również powinien zniknąć