WITAM MAM PROBLEM Z AUTOMATEM NIEDZIALA MI SRZYNIA TIP TRONIC I JAK WRZUCE NA D ALBO NA R BARDZO MI SZARPIE NIEDAWNO MECHANIK WYMIENIŁ MI OLEJ W SKRZYNI I ZACZOŁ SIE TEN PROBLEM !WCZESNIEJ NIEMIAŁEM ZADNYCH PROBLEMÓW Z SKRZYNIA !BŁENDÓW NIEMA BO SPRAWDZALI !CO MOŻE BYC PRZYCZYNĄ ???[[size=18
Reklamy
lukas86bb
Miasto: Bielsko-Biała
2010-01-23, 14:27 PROBLEM Z AUTOMATEM
Przyczyn może być wiele, ale jeżeli to stało się po wymianie oleju to mogą być:
-zły olej zalany do skrzyni,
-zbyt dużo oleju w skrzyni,
-filtr oleju kiepskiej jakości,
-długo nie wymieniany, lub wcale olej w skrzyni.
To są możliwe przyczyny które powstają po wymianie oleju. Ale to może być tylko przypadek.
Jeżeli komputer nie wykazuje żadnych błędów to będzie to uszkodzenie mechaniczne skrzyni.
CZERON1983
2010-01-23, 16:35 PROBLEM Z AUTOMATEM
a czy to jest normalne jak sie zatrzymam to po pare sekundach jest te szarpniecie? i drugi bieg mi włacza przy 40km/ h asz wyje mi silnik
lukas86bb
Miasto: Bielsko-Biała
2010-01-23, 17:34 PROBLEM Z AUTOMATEM
Nie, każde szarpanie skrzyni świadczy o jej nieprawidłowym działaniu (zużyte tarczki, nieszczelne kosze,zbyt wysokie ciśnienie oleju, przycinające się zawory w płycie sterującej.) troszkę mniej płynna zmiana przełożeń może występować jedynie jak skrzynia jest zimna ale o szarpaniu nie ma mowy. Natomiast jeżeli po np. mocnym hamowaniu lub ostrym skręcie następuje chwilowe rozłączenie skrzyni, może to świadczyć o zbyt niskim poziomie oleju.