Forum samochodowe » Audi forum » problem z radiem
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

problem z radiem

Autor Wiadomość
vinki

Post2009-04-20, 17:44      problem z radiem Odpowiedz z cytatem
Mam audi a4 rocznik 98. Ostatnio wysiadł mi akumulator i po naładowaniu zresetowało mi się radio (oryginalne audi) - wyświetlił mi sie napis (nie pamiętam dokładnie jaki) i obok mała jedynka. Nie chciało mi sie wpisywać kodu, bo i tak pożyczyłem go ojcu, bo jego samochód stał akurat w warsztacie. Ale mój ojciec najwidoczniej próbował wpisać kod, ale chyba wpisał go kilka razy źle, bo teraz wyświetla mi się ten sam napis, ale obok jest już mała dwójka i nie reaguje na żadne wciskanie przycisków... Czy można coś z tym zrobić i jakoś odblokować to radio? Czy trzeba jechać na serwis, żeby tam to zrobili? Z góry dzięki za odpowiedz.

Reklamy
mechanik arczan 84-24 Mercedes
Bmw 730 i Mercedes L609D Nissan Maxima 3.0 V6, Passat B5 2.8V6 SYNCRO ( NIE 4Motion )

Miasto: Bielsko-Biala

Post2009-04-20, 19:17      problem z radiem Odpowiedz z cytatem
z tego co pamietam to procedura "kasowania" odbywa sie tak...
-włączasz na chyba 40min.albo 60 zapłon i po chyba tej godzinie radio wychodzi z blokady i powinno sie dac wpisac kod.... a jak nie to podjedz na vag-a z programem 4.9 i tam jest zawarta opcja na radio!! (wiem bo mam takiego vaga)
yyyy tzn.to ze ty masz radio i ktos program do diagnostyki radia to nie znaczy ze to bedzie gadac.... jezeli masz concerta 1 albo 2 albo horus-a to sie nikt nie połączy ale jezeli masz audi np.A4 z 00roku ze systemem bose to go zdiagnozujesz i moze odkodujesz.... bose nie posiada kodu Confused .... wiec chyba masz te starsze radio...!! a jak pisałem to albo 60min.albo do kogos kto sie zajmuje "resetowaniem"....

Forum samochodowe » Audi forum » problem z radiem
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: