Forum samochodowe » Audi forum » PROBLEM Z RUSZANIEM A6 2,5 TDI 2000R
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

PROBLEM Z RUSZANIEM A6 2,5 TDI 2000R

Autor Wiadomość
lyloo

Post2010-01-15, 22:36      PROBLEM Z RUSZANIEM A6 2,5 TDI 2000R Odpowiedz z cytatem
czy ktos sie orietuje dlaczego moje auto nie ma mocy przy ruszaniu??? mam audi a6 2,5tdi automat tiptronic i podczas ruszania ciezko mu sie rozpedzic pedal prawie do konca a on ledwie co sie toczy przy wiekszej predkosci zmienia biegi plynnie wsteczny tez chodzi normalnie czy to moze byc wada skrzyni biegow??? Bo wczesnie miałem jakies problemy ze skrzynia gdzie przy ruszaniu drugi bieg wskakiwal przy 3000 ob./min reszta chodzila ok. i podczas sprawdzenia na komputerze wyskakiwaly mi nastepujace bledy; 17090 Transmission Range Sensor (F125):inplansibleSignal P0706-35-10 oraz drugi kod:
18227 Pressure Control Valve 2 (N216): Open or Skort to Ground P1819-35-10
czy te bledy maja cos wspolnego z tym ze on tak ciezko rusza??? Problem polega na tym ze mieszkam w grecji i mam problem z dogadaniem się z nimi
a czy warto jechac do asso wiem ze taM mnie bardzo drogo potraktuja poradzcie co mam robic???
Serdeczne dzieki

Reklamy
dawid7721 Audi
A6

Post2010-01-16, 20:49      PROBLEM Z RUSZANIEM A6 2,5 TDI 2000R Odpowiedz z cytatem
Te wszystkie błędy które wypisałeś są związane ze skrzynią A więc powyższy błąd informuje o czujniku zakresu jazdy (przełącznik wielofunkcyjny). Informuje, że jest nieprawidłowy sygnał. Przełącznik ten jest zintegrowany w komputerze skrzyni. Jeśli chodzi o możliwe przyczyny to jest ich kilka:
- źle ustawione cięgno dźwigni
- praca zakłócona przez brud lub wiórki metalowe
- uszkodzony przełącznik wielofunkcyjny
- elektromagnes wałka wybieraka przełącznika wielofunkcyjnego. Rozmagnesowany lub skrzywiony/uszkodzony
Naprawa może dotyczyć, cięgna dźwigni przełącznika biegów; wymianę komputera sterującego; a najgorsza to mechaniczna usterka w skrzyni. Najpierw wykasuj błędy i przejedź się autem z 10 km i ponownie sprawdź błędy jeżeli będą ponownie to skrzynia do remontu.

lyloo

Post2010-01-16, 21:53      PROBLEM Z RUSZANIEM A6 2,5 TDI 2000R Odpowiedz z cytatem
a czy to nie czasem przeplywomierz??? choc tak naprawde to nawet nie wiem co to jest ale wyczytalem gdzies o tym.
co mam zrobic mieszkam daleko od polski czy lepiej kupic skrzynie czy ja robic wysylajac ja do polski do jakiegos servisu zajmujacego sie takimi zeczami???

dawid7721 Audi
A6

Post2010-01-17, 11:03      PROBLEM Z RUSZANIEM A6 2,5 TDI 2000R Odpowiedz z cytatem
Widzę że nie masz pojęcia o zaistniałej sytuacji więc nie będę ci pisał co można zrobić ponieważ nie dasz sobie rady.Co do przepływomierza możesz go wyczyścić jest zamontowany na obudowie filtra powietrza. Najpierw wykasuj błędy i przejedź się autem z 10 km i ponownie sprawdź błędy jeżeli będą ponownie to skrzynia do remontu.Piszę ci to drugi raz jak nie masz możliwości to jedź do aso bo sam nic nie zrobisz nie mając większego pojęcia powodzenia Wink

lyloo

Post2010-01-17, 19:05      PROBLEM Z RUSZANIEM A6 2,5 TDI 2000R Odpowiedz z cytatem
serdecznie ci dziekuje za informacje mieszkam bardzo daleko wiec prawdopodobnie bede sciagal auto do kraju i robil jaki kolwiek remont nie mam innego wyjscia w asso moze mnie takie cos kosztowac do 4tyś euro wiec sie nie oplaca a mam asistance europe wiec bede wzywal pomoc drogowa i niech mi autko do kraju sciagaja jescze raz dzieki serdeczne

Forum samochodowe » Audi forum » PROBLEM Z RUSZANIEM A6 2,5 TDI 2000R
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: