Ta strona wykorzystuje "pliki cookie" zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji o celu ich wykorzystania i możliwości zmiany ustawień cookie znajdziesz w naszej Polityce prywatnościNie pokazuj
problem ze skrzynia w audi 2,5 tdi tiptronic 2000r
Autor
Wiadomość
lyloo
2009-12-11, 19:07 problem ze skrzynia w audi 2,5 tdi tiptronic 2000r
drodzy czytelnicy mam problem ze skrzynia biegow na poczatku bylo tak ze auto ruszalo i zaczynalo zmieniac pierwszy bieg dopiero przy 3000tyś.km reszte biegow wchodzilo ok mechanik dwa razy zresetowal ten blad przez komputer ktory podlaczyl i bylo ok teraz juz tego problemu nie mam ale pokazal sie inny mianowicie gdy autko jest zagrzane to nie chce wcale ruszac z jedynki poprostu wciskam pedal gazu i dopiero przy 3500tys.km zaczyna pomalutku ruszac czy ktos sie juz spotkal z takim czyms oczywiscie poprosilem mechanika i on mi podal te kody:
17090 Transmission Range Sensor (F125):inplansibleSignal P0706-35-10
oraz drugi kod:
18227 Pressure Control Valve 2 (N216): Open or Skort to Ground P1819-35-10
z gory serdecznie dzieki
ze wzgledu iz mieszkam poza granicami panstwa mam problem ze zrozumieniem tego co mechanik do mnie mowi i stad moja prosba do was.
Reklamy
lukas86bb
Miasto: Bielsko-Biała
2009-12-11, 20:12 problem ze skrzynia w audi 2,5 tdi tiptronic 2000r
Kolego problemem że samochód nie chce jechać najbardziej jest związany z drugim błędem który dotyczy zaworu elektromagnetycznego numer 2. Tyle że skrzynia w takim momencie powinna wejść w tryb awaryjny aczkolwiek tą usterkę musisz usunąć w pierwszej kolejności czyli albo wymienić uwalony zawór elektromagnetyczny (jeżeli po zmierzeniu cewki wyjdzie nieprawidłowa wartość) albo szukać problemu w wiązce elektrycznej Natomiast pierwszy błąd dotyczy Przełącznika triptronic ale z doświadczenia wiem że przy tej usterce skrzynia działa poprawnie a jedynie ręczna zmiana biegów +- nie działa.
lyloo
2009-12-14, 14:50 problem ze skrzynia w audi 2,5 tdi tiptronic 2000r
a czy orientuje sie ktos ile moga kosztowac te czesci czyli taki zawor elektromagnetyczny jak i przelacznik tiptronic??? dzieki