Forum samochodowe » Audi forum » skaczacy wskaznik paliwa
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

skaczacy wskaznik paliwa

Autor Wiadomość
misiek2602 audi
2,5 tdi

Miasto: Gdańsk

Post2008-10-09, 08:00      skaczacy wskaznik paliwa Odpowiedz z cytatem
witam serdecznie mam audi a6 2.5 tdi 99r , moze ktos by doradzil co zrobic ze skaczacym wskaznikiem stanu paliwa na desce rozdzielczej , raz pokazuje a raz pokazuje stan zero i to oczywiscie przy napelnionym baku , myslalem ze to moze jakis plywak zalany ale nawet nie wiem jak tam dojsc aby to zobaczyc moze jakies kabelki sie przetarly , jest to troche denerwujace przy jezdzie poniewaz zawsze jest pisk sygnalizujacy brak paliwa zwlaszcza ze co jakis czas sie podnosi i opada ten wskaznik , z gory dziekuje o opinie na ten temat i moze ktos cos poradzi , pozdrawiam wszystkich misiek2602 z Gdańska

Reklamy
Rysiek

Post2008-10-09, 11:14      skaczacy wskaznik paliwa Odpowiedz z cytatem
no przewaznie takie hece to cos z plywakiem, samemu jak sie dostac to nie wiem i bym chyba wolaol nie probowac i potem rok reki nie moc odmyc z zapaszku benzyny Wink

samsung audi
a6

Post2008-10-09, 16:50      skaczacy wskaznik paliwa Odpowiedz z cytatem
rozbierz tylne siedzenie,odkręc czarną okrągłą blachę przykręconą na trzy wkręty,pod nią masz bak,bedziesz widział przewody paliwowe które idą do smoka.wykręc smok a na nim masz pływak albo sie utopił lub złapał brud i sie zacina.życze powodzenia:)

misiek2602 audi
2,5 tdi

Miasto: Gdańsk

Post2008-10-10, 09:12      skaczacy wskaznik paliwa Odpowiedz z cytatem
dziekuje bardzo za opinie i porady , zabiore sie wiec za male rozbieranie samochodu mam nadzieje ze sie uda dostac do tego smoka , bo wszystko jest tu tak zabudowane ze trzeba pol bagaznika rozebrac , narazie tylko zagladalem tak z wierzchu to jakies steropiany byly ale bede drazylk dalej , mam avanta a czy ten zbiornik jest centralnie pod siedzeniem czy w czesci bagaznika , pozdrawiam misiek2602

samsung audi
a6

Post2008-10-10, 19:37      skaczacy wskaznik paliwa Odpowiedz z cytatem
jest pod siedzeniem,dasz rade sam to zrobic! Wink

Forum samochodowe » Audi forum » skaczacy wskaznik paliwa
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: