Szarpanie w audi a6 99/00 silnik 2.5 AKN 150 koni, nie wiem co sie dzieje ze samochod tak tragicznie szarpie, na kazdym biegu praktycznie, slychac metalicznie zgrzyty i piski gdzies od strony silnika , telepie calym samochodem, nie wiem co to moze byc, ostatwio zmienilem pompe, wałki , SKRZYNIE , przeguby ,łożyska,katalizalor wywalilem , kolo dwumasowe tez drugie bylo zakladane, auto zadymia sporo jak go przytrzymuje , nie mam juz pojecia co to moze być,mysle ze to mechaniczne uszkodzenie tylko co, oby nie jakis wał albo cos, pomóżcie prosze..
Reklamy
audia6_AKN
2008-11-19, 20:10 SZARPANIE W 2.5 TDI
audia6_AKN napisał:
Szarpanie w audi a6 99/00 silnik 2.5 AKN 150 koni, nie wiem co sie dzieje ze samochod tak tragicznie szarpie, na kazdym biegu praktycznie, slychac metalicznie zgrzyty i piski gdzies od strony silnika , telepie calym samochodem, nie wiem co to moze byc, ostatwio zmienilem pompe, wałki , SKRZYNIE , przeguby ,łożyska,katalizalor wywalilem , kolo dwumasowe tez drugie bylo zakladane, auto zadymia sporo jak go przytrzymuje , nie mam juz pojecia co to moze być,mysle ze to mechaniczne uszkodzenie tylko co, oby nie jakis wał albo cos, pomóżcie prosze..
moze znacie jakiegos dobrego mechanika ktory ma pojecie do tdi i ogolnie mechaniki LUBLIN i okolice
Tucuk
Peugeot Fiat
205 126p
2008-11-20, 14:33 SZARPANIE W 2.5 TDI
Mozliwe że masz pękniety pierścień lub tłok nic nie jest wykluczone! A pytanko słychać jak klekoczą zawory? sprawdz jeszcze wtryski bo mozliwe ze sie pier..y
audia6_AKN
2008-11-20, 14:59 SZARPANIE W 2.5 TDI
nie zaworow nie slychac, brzmienie silnik ma bardzo dobre jego moc tez jest bardzo dobra, a tlok czy pierscien to nie sadze(mam nadzieje) rzecz dzieje sie juz spory czas bo od dwoch lat, mozna powiedziec, kiedys sporadycznie szarpnal dwa trzy razy i dalej bylo dobrze, jedynie jak sie dobrze wsluchalem w silnik to slychac bylo lekkie huczenie, ostatnio jest coraz gorzej, sadze ze sa dwie usterki w tym silniku jedna ze tak zadymia, wogole sterowanie silnikiem jakas elektroniczna usterka moze ustawienie pompy jakis potencjomentr od gazu i na przeplywke stawiam bo byl blad na laptopie od niej, druga to ta mechaniczna , nie wiem od czego zaczac juz, skarbonka kasy ten silnik normalnie.