Witam,
Kupiłem Audi A7 w Niemczech z opcją Bluetooth-Autotelefon Online.
Wg. opisu jest to połączenie wyposażonego w funkcję Bluetooth telefonu z modułem UMTS zainstalowanym w samochodzie. Dodatkowy czytnik kart SIM w panelu MMI. Jest też mozliwość korzystania z wi-fi jeżeli karta SIM ma też możliwy transfer internetowy (na jednej karcie i telefon i internet).
Czy może mi ktoś powiedzieć jak to skonfigurować i jaką kartę SIM kupić?
Mam telefon w Orange. Ale Orange twierdzi że nie mogą sprzedawać duplikatów numerów. A ja nie chciałbym mieć innego telefonu w samochodzi i innego w kieszeni bo mój numer znajomi i kontrahenci znają od lat. Czy jest możliwość abym nie musiał wyciągać karty SIM z telefonu gdy jadę samochodem? O dziwo operatorzy komórkowi nie wiedzą o czym mówię. A przecież nie tylko moja A7 ma taką opcję. W BMW to chyba też jest standard. Nie wiem jak w innych markach.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Piotr
Reklamy
sapeur
2012-12-26, 17:10 Telefon i internet w Audi A7
Witam
Czy cos udało sie zrobic z telefonem i internetem?
Pozdrawiam
Bischoppch
2012-12-27, 13:18 Telefon i internet w Audi A7
Witam,
Niestety nie udało się. Możliwości w samochodzie są ale mój operator nie daje mi takiej możliwości. Byłem wcześniej w Orange. Potem przeniosłem się do Play. Na tamtym etapie ani Orange ani Play nie umożliwiał podwójnych kart SIM. Tylko T-Mobile dawał taką możliwość. Ale nie zmienię przecież operatora pod samochód. A wyciąganie karty z telefonu do samochodu jest bez sensu. W tej chwili łączę telefon z samochodem po bluetooth. Nie mam pełnej funkcjonalności ale trudno.
Pozdrawiam Piotr