Forum samochodowe » BMW forum » znowu problem z bmw530d automat
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

znowu problem z bmw530d automat

Autor Wiadomość
danaseba

Post2010-11-25, 19:36      znowu problem z bmw530d automat Odpowiedz z cytatem
Dzisiaj znowu zaholowałem moje bmw do mechanika pora trzeci w tym miesiącu .Skrzynia po dwudziestu kilometrach nie ciągnie auto znowu stoi , Mechanik twierdzi że to pompa olejowa daje popalić . Czy to jest możliwe i wymiana skrzyni na inną coś tu pomoże proszę o komentarze dzięki .

Reklamy
lukas86bb

Miasto: Bielsko-Biała

Post2010-11-26, 23:13      znowu problem z bmw530d automat Odpowiedz z cytatem
Nikt nie jest jasnowidzem, kwestia pompy jest możliwa ale szczerze ci powiem że ani w skrzyni ZF ani GM nie spotkałem się, żeby traciła ciśnienie, najczęściej staje dęba i ukręca zabierak połączony z konwerterem. Jeżeli mechanik po raz trzeci ma ją naprawiać to są dwa wyjścia które już napisałem Ci w innym temacie. Zmiana skrzyni lub mechanika. Automat wymaga pewnej wiedzy i praktyki, może gościa po prostu przerosła sprawa. W tym miesiącu naprawiałem skrzynie w Dodge Caliber, która wcześniej była "naprawiana" dwa razy za każdym razem paliło tarczki na jednym z koszy sprzęgłowych. Była to naprawdę błahostka, ale poprzedniego mechanika zjadła rutyna i brak dokładności w oględzinach. Pozdrawiam.

danaseba

Post2010-11-27, 20:27      list Odpowiedz z cytatem
Dzięki kolego według Ciebie jaki to może być koszt naprawy tej skrzyni . Pozdrawiam

lukas86bb

Miasto: Bielsko-Biała

Post2010-11-28, 01:30      znowu problem z bmw530d automat Odpowiedz z cytatem
Nie jestem w stanie odpowiedzieć, bez uprzedniej weryfikacji skrzyni. Być może została ona zalana złym olejem, bo i takie sytuacje się zdarzają. Do tych skrzyń lejemy olej dedykowany, unikamy jak ognia klasycznego czerwonego dextrona.

Forum samochodowe » BMW forum » znowu problem z bmw530d automat
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: