Forum samochodowe » Audi forum » Zwarcie w instalacji w A6 1,9 tdi
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Zwarcie w instalacji w A6 1,9 tdi

Autor Wiadomość
dregs

Post2009-04-25, 12:46      Zwarcie w instalacji w A6 1,9 tdi Odpowiedz z cytatem
Witam
Podczas odpalania auta pojawił mi sie symbol (!) i auto zgasło Po ponownym odpaleniu niby wszystko ok juz żadnych komunikatów Nie dało mi to jednak spokoju i zgasiłem silnik Otworzyłem maskę i zobaczyłem płonący przewód zasilający rozrusznik Shocked Ogień pojawił sie praktycznie przy samej srubie mocującej przewód Całe czeście że nie wyruszyłem dalej w trasę bo nie wiem jakby się to skończyło Confused Teraz mam problem co mogło stac sie przyczyną tego zwarcia Czy to wina rozrusznika czy tez akumulatora? Jakiś czas temu ok. 5 m-cy wymieniane były szczotki a tak wiekszych problemów z rozruchem nie miałem Przewod nie był poluzowany Proszę o pomoc i z góry dziękuję

Reklamy
szybka pomoc :) audi
A6 c6

Miasto: Lublin.Plymouth

Post2009-04-25, 12:55      Zwarcie w instalacji w A6 1,9 tdi Odpowiedz z cytatem
Masz walniety rozrusznik,nalezało by go rozebrac i zobaczyc czy nie ma zwarcia do masy,moze sam elektrowłacznik nie odbił i rozrusznik dalej krecił,moze tez byc stacyjka ale ja bym zajrzał w pierwszej kolejnosci do rozrusznika.

dregs

Post2009-04-25, 13:25      Zwarcie w instalacji w A6 1,9 tdi Odpowiedz z cytatem
W takim razie akumulator odpada? To biorę się za wykręcanie rozrusznika. Dzięki

Forum samochodowe » Audi forum » Zwarcie w instalacji w A6 1,9 tdi
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: