Witam, zastanawiam się nad wyminą samochodu na większy i przystanołem w szukaniu na Alfie 166 z 2,4JTD tak po 2001roku. Jest to auto godne polecenia??? Tyle się slyszy o awaryjności Alf, czy ten model z takim silnikiem jest taki również? I czy ma wady ukryte ???
Reklamy
Rysiek
2008-03-18, 21:55 166 2,4JTD
Alfa ma wady jawne, wszyscy o nich wiedza
Fajny silnik, pieknie ciagnie, choc i pieknie wciaga paliwo w porownaniu do 1.9 nowszych
aadamiecki
2008-03-25, 13:20 166 2,4JTD
Rysiek napisał:
Alfa ma wady jawne, wszyscy o nich wiedza
Fajny silnik, pieknie ciagnie, choc i pieknie wciaga paliwo w porownaniu do 1.9 nowszych
Jakie wciąga?! 2,4 motor i zurzycie w trasie 7L. to durzo? Miato 8-8,5 to źle?
Mam to auto z roku 2002, zero awaryjności, normalne przeglądy, wymiana filtrów, płynow itd. Komfort jazdy super, prowadzenie ok., świetnie trzyma się drogi, czego chcieć więcej?
Silnik ma 150 koni, przed rokiem 02 miał 140, jeżeli dbasz o auto, to ono się tobie odwdzięczy niezawodnością i dobrą jazdą. Pozdrawiam.
jasiu486
2008-06-25, 19:21 166 2,4JTD
powiem ci ze kupilem taka z silnikiem 2.4 JTD jakis miesiac temu. wymienilem w niej klock. i 4 sprezyny bo 3 byly pekniete, puzniej sprzeglo, przedni gurny wachacz a teraz walla sprezarka od klimy. wiec jak na zakup nowego samochodu to raczej duzo, acha centralny siadl i poduszki sie swieca. a teraz dobre strony silnik jest ok dosyc mocny bo jest czym przycisnac. 6 biegow robi swoje, przy jezdzie silnika wogule nieslychac niema ruznicy czy jedziesz 80 czy 180 to w srodku jest tak samo cicho wygodny no i ladnie wyglada. powiem jeszcze ze jezeli zrobie jeszcze ta klime i bedzie ok to zostawie to auto ale jeszcze jeden taki wyskok to idzie do zyda. pozdro. sprawdz zawieszenie dobrze przed zakupem bo ja swoim sie przejechale i zachowywalo sie jak auto z salonu nic nie stukalo ani pukalo a 3 sprezyny i wachacz byl do wymiany i 1000 na same czesci poszlo dobrze ze sam se umialem wymienic bo na robocizne by poszedl drugi kafel. zastanow sie bo zeczywiscie auto w takiej klasie z takim wyposazeniem co w niej jest za takie pieniadze ktore te alfy sa jest naprawde warto. pozdro jeszczze raz