Forum samochodowe » Toyota forum » (Auris II FL) Silnik 1,6 132 Km-technika jazdy
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

(Auris II FL) Silnik 1,6 132 Km-technika jazdy

Autor Wiadomość
adamjohnson

Post2016-07-19, 10:54      (Auris II FL) Silnik 1,6 132 Km-technika jazdy Odpowiedz z cytatem
Witam, proszę o poradę osoby użytkujące Aurisa z silnikiem 1,6 132 km (benzyna). Kupiłem ten model (wersja FL z 2015) i wstyd mi trochę pytać o takie rzeczy bo nie jestem świeżym kierowcą, ale muszę prosić o poradę. Do tej pory długo jeździłem inną Toyotą z silnikiem diesel. Mam problem z poruszaniem się silnikiem benzynowym w tym modelu:
- mam problem z ruszaniem i często gaśnie mi podczas ruszania. w dieslu było łatwiej,
- przy jakich obrotach zmieniać biegi - w dieslu zmieniałem przy 2000 obrotów,
- w trakcie jazdy miejskiej na jakich obrotach utrzymywać ten silnik (np.na czwartym biegu) oraz na jakich w trasie.

Nie wiem co jest nie tak, czy to przez nawyki jazdy silnikiem diesla i przez to moje trudności. Autko jest nowe i nie chcę popsuć czegoś przez nieumiejętne czynności wyżej opisane. Dlatego proszę o pomoc osoby mające więcej doświadczenia z tym silnikiem

Reklamy
Forum samochodowe » Toyota forum » (Auris II FL) Silnik 1,6 132 Km-technika jazdy
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: