Ta strona wykorzystuje "pliki cookie" zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji o celu ich wykorzystania i możliwości zmiany ustawień cookie znajdziesz w naszej Polityce prywatnościNie pokazuj
Forum samochodowe » Prawo » Autoryzowany serwis odmawia mi naprawy na gwarancji...
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Autoryzowany serwis odmawia mi naprawy na gwarancji...

Autor Wiadomość
Falafel

Post2015-05-26, 15:31      Autoryzowany serwis odmawia mi naprawy na gwarancji... Odpowiedz z cytatem
Witajcie!

Zwracam się do Was z prośbą o pomoc. Otóż autoryzowana stacja odmówiła mi ostatnio naprawy na gwarancji, ponieważ okresowe przeglądy i drobne naprawy wykonywałem w małym warsztacie nieautoryzowanym. Słyszałem jednak, że jest to niezgodne z jakimś rozporządzeniem Unii Europejskiej. Czy ktoś wie, czy autoryzowany serwis może mi odmówić, czy może zwyczajnie łamie prawo? Rozważam zgłoszenie sprawy do Rzecznika Praw Konsumenta. Dodam, że naprawy i przeglądy w tym nieautoryzowanym warsztacie zostały wykonane bez zastrzeżeń, więc nie widzę podstaw by serwis mi teraz odmawiał...

Reklamy
Forum samochodowe » Prawo » Autoryzowany serwis odmawia mi naprawy na gwarancji...
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: