Forum samochodowe » Citroen forum » Bezpłatne instrukcje obsługi od Citroenów
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Bezpłatne instrukcje obsługi od Citroenów

Autor Wiadomość
JacKill

Post2008-07-18, 12:02      Bezpłatne instrukcje obsługi od Citroenów Odpowiedz z cytatem
Citroen udostępnił nieodpłatnie instrukcje obsługi (także do zestawów audio i nawigacji), na stronie: http://service.citroen.com

Wystarczy założyć bezpłatne konto, wybrać język polski (Ne parlez pas francais? Choisir polonaise Wink ) i "Documentation de Bord", a nastepnie model.

Pod "Documentation pièces de rechange", jak łatwo się domyśleć mamy przegląd części zamienych samochodu, które są rozpisane na schematach, które mogą się przydać przy naprawach.

Po wpisaniu numeru VIN dostaniemy wszystkie informacje dotyuczące specyfikacji naszego samochodu: datę produkcji, model, wyposażenie, itd...

Mamy też dostęp do schamatów serwisowych, jednak są one już płatne, ale dostęp na 1 godzine to tylko 4€, więc w tym czasie można sobie zobaczyć wszystko co potrzeba i zapisac na dysk.

Reklamy
vipbroda

Post2008-07-20, 18:16      Bezpłatne instrukcje obsługi od Citroenów Odpowiedz z cytatem
kolego witam wiesz co zalogowałem sie na tym bezpłatnym serwisie no i wpisuje numer podwozia i przeskakuje mi strona i nic sie nie dzieje .........wykrywa tylko model auta a nie podaje reszty..........moze dasz krotka lekcje obslugi tej strony

JacKill

Post2008-07-20, 21:16      Bezpłatne instrukcje obsługi od Citroenów Odpowiedz z cytatem
U mnie jest tak: loguje sie, wklepuje VIN (w formacie: VF7xxxxxxxxxxxxxx) i pojawia sie strona wyboru czesci zamiennych. Po prawej klikam "Characteristics" i mam dostęp do szczegółowych danych o moim samochodzi. Data produkcji, numery silnika, lakier, wyposazenie, wszystko, lacznie z typem zaciskow hamulcowych, konczac na tym czy fabrycznie byly dywaniki (i jakie) i trojkat ostrzegawczy oO

Aha, testowalem na Operze 9.51 z wylaczonym blokowaniem reklam. Moze zobacz na innej przegladarce/wylacz blokowanie reklam.

vipbroda

Post2008-07-20, 22:15      Bezpłatne instrukcje obsługi od Citroenów Odpowiedz z cytatem
dzięki kolego poradzilem sobie!! działałem wg twoich wskazówek i poszło.pozdrawiam

Forum samochodowe » Citroen forum » Bezpłatne instrukcje obsługi od Citroenów
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: