Witam
Kupilem samochod w Niemczech na gieldzie. W Briefie widnieje nazwa firmy. Handlarz od ktorego kupilem spisal ze mna umowe kupna sprzedazy. Zastanawiam sie czy nie bede mial problemow w Urzedzie Celnym czy tez Komunikacyjnym, Skarbowym, skoro w Brief jest firma a umowe mam z handlarzem? Licze na Wasze doswiadczenie w tego typu przypadkach. Pozdrawiam.
Reklamy
TerelkaA
2008-09-05, 22:46 Brief na firmę
Witam ! mam ten sam problem - proszę mi powiedzieć jak Pan sobie poradził ?
Rysiek
2008-09-06, 22:58 Brief na firmę
nie ma problemu ja tak kupowalem auto, osoba kupila od firmy auto i sprzedała wam bez przerejestrowywania, nie ma z tym zadnego problemu wszystko gra w urzedach u nas, jak mowilem ja tak wlasnie samo kupilem i zero problemow
Roznie z tym bywa. Ja mialem brief na firme holenderska i fakture vat na motocykl z polskiej firmy. Skonczylo sie na tym, ze musialem dostarczyc do urzedu fakture sprzedazy motocykla z holenderskiej firmy do polskiej i z polskiej firmy dla mnie... Przy okazji slyszalem historie o czlowieku, ktory sprowadzil tak auto z USA, ktore po drodze zmienialo kilku dealerow i musial dostarczy do wydzialu komunikacji 11 faktur z USA...
Ale to wszystko zalezy od lokalnego widzi-misia urzedasow.
Rysiek
2008-09-10, 11:56 Brief na firmę
kolega ma zupelnie inna sytuacje niz twoja, identyczna jak moja
brief na firme z niemiec
umowa na osobe z niemiec
tak jak pisalem, nie ma z tym zadnego problemu, nigdy w takiej sytuacji
Nie do konca w takim razie rozumiem:
- brief na firme z Niemiec
- umowa na osobe prywatna z Niemiec
czyli brakuje umowy miedzy niemiecka firma a niemiecka osoba prywatna?
Rysiek
2008-09-10, 12:22 Brief na firmę
niczego nie brakuje wlasnie, doczytaj o co pytal kolega wyzej, po prostu ma umowe z kolesiem z niemiec, a ten niemiec kupil auto od firmy, brief jest wiec na kogo innego, niz umowa
ale jak mowie to nic nie szkodzi dla zadnego urzedu w Polsce, bo mialem tak samo i to sie zdarza czesto
Rysiek
2008-09-10, 12:56 Brief na firmę
oczywiscie masz umowe miedzy handlarzem, a firma, na ktora jest brief?
bo bez tego nic nie zrobisz w tym autem, musisz miec ciaglosc umów wykazaną przy rejestracji