JA MAM CB RADIO PRESIDENT HARY 2 JEST OK ANTENA DŁUGA JEST OK POLECAM
Reklamy
batista
2012-07-03, 12:02 CB Radia
Moim zdaniem przy zakupie cb ważne jest, gdy chcesz mieć faktycznie niezawodny sprzęt, musisz zainwestować. Żadne tanie podróby nie sprawdzą się, albo zawiodą w najmniej oczekiwanym momencie. Od dłuższego czasu używam Presidenta - Teddy ASC z anteną Daktoa i nie narzekam.
Ja mam radyjko Alana 109 oraz antenę TTI ML-145 magnesowa. Jest to zestaw do kupienia na alledrogo za 250 złotych. zestaw sprawuje sie bardzo fajnie jak na te pieniądze. Jeśli chodzi o długość anteny to im dłuższa tym lepsza biorąc pod uwagę własności fizyczne. Dobrym rozwiązaniem jest również montaż anteny specjalnym uchwytem zaciskowym do np. klapy bagażnika.
mariopawel201
2012-08-03, 13:56 CB Radia
Zastanawiam się również nad CB, słyszałem, że podobno antena jest najważniejsza i na niej nie warto oszczędząć, to prawda?
tak antena jest bardzo ważna jednakże nie oczekuj że jak kupisz dobrą antenę to na byle jakim radiu będzie działała świetnie. Na radiu też nie można oszczędzać. Niektórzy użytkownicy twierdzą że np. lepiej kupić radio za 200 zł i antenę za 200zł niż radio za 100 i antenę za 300zł i na odwrót. Radio też ma swoje wartości i im lepsze kupisz radio tym lepiej będzie wykorzystywać antenę.