Forum samochodowe » Ekologia » Chciałabym myć moje auto ekologicznie...
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Chciałabym myć moje auto ekologicznie...

Idź do strony 1, 2  Następny
Autor Wiadomość
asia.luczkowska

Post2011-08-31, 11:31      Chciałabym myć moje auto ekologicznie... Odpowiedz z cytatem
Hej Smile
Chciałabym myć moje auto ekologicznie...znacie jakieś sposoby?

Reklamy
asiadana

Post2011-09-01, 07:22      Chciałabym myć moje auto ekologicznie... Odpowiedz z cytatem
co dla Ciebie oznacza "mycie ekologiczne" ? Razz

samochodowoo

Post2011-09-01, 15:31      Chciałabym myć moje auto ekologicznie... Odpowiedz z cytatem
Ja tez bym chciala. W koncu ktos zaczyna dbac o ten biedny swiat..

benzsport

Post2011-09-02, 09:25      Chciałabym myć moje auto ekologicznie... Odpowiedz z cytatem
myjnia parowa? Smile

asia.luczkowska

Post2011-09-05, 20:03      Chciałabym myć moje auto ekologicznie... Odpowiedz z cytatem
Asiu chciałabym myć moje auto bez środków chemicznych!
myjnia parowa? hmmm...a czy tam się myje zupełnie bez chemii?

tomobobek

Post2011-09-06, 07:41      Chciałabym myć moje auto ekologicznie... Odpowiedz z cytatem
potwierdzam, że najlepszym sposobem jest myjnia parowa. Sama zobacz! przesyłam Ci link z filmikiem: http://www.youtube.com/watch?v=n_7HsbOQI3w&feature=related

ARON I've got a Hemi
Wyłącz światła - włącz myślenie! (www.dadrl.pl)

Post2011-09-06, 07:46      Chciałabym myć moje auto ekologicznie... Odpowiedz z cytatem
Być nieszkodliwym dla środowiska to szlachetna rzecz, ale nie wiem, czy zdajecie sobie sprawę, iż dużo nowoczesnych środków do mycia auta spełnia pewne normy ekologiczne tzn. ulega biodegradacji. Jeśli chcecie myć auto "na sucho" lub parowo (zdecydowanie bardziej rozsądne podejście), to chyba rozumiecie tylko spłukiwanie brudu z auta, bo dla niektórych dochodzi jeszcze polerka, konserwacja woskiem itp. Czy użytkowaliście pojazd z ciemnym, najlepiej czarnym lakierem? Wtedy to nie jest takie łatwe i oczywiste. Chcąc oszczędzać środowisko możecie myć na specjalnych stanowiskach (myjniach) do tego przystosowanych (tak zalecają na Zachodzie), ale to już Wasza decyzja...

asia.luczkowska

Post2011-09-07, 09:06      Chciałabym myć moje auto ekologicznie... Odpowiedz z cytatem
ja tam nie wierzę w te "biodegradowalne" środki chemiczne! moim zdaniem to tylko puste słowa na etykiecie.

asiadana

Post2011-09-08, 16:27      Chciałabym myć moje auto ekologicznie... Odpowiedz z cytatem
nie muszę myć często auta, ponieważ mam najlepszy kolor lakieru, na którym mało co widać brud Wink ale jak już się biorę za czyszczenie autka to od a do z i wtedy korzystam z usług myjni parowej!

ARON I've got a Hemi
Wyłącz światła - włącz myślenie! (www.dadrl.pl)

Post2011-09-11, 09:14      Chciałabym myć moje auto ekologicznie... Odpowiedz z cytatem
Tak, ale ten kolor (srebrny/grafit) i tak Ci nie pomoże w starciu z warunkami zimowymi, poza tym pomyśl jeszcze o podwoziu - mało kto je spłukuje, a to jeden z najbardziej newralgicznych elementów pojazdu, a tam za bardzo nie "wyparujesz"...

tomobobek

Post2011-09-12, 09:40      Chciałabym myć moje auto ekologicznie... Odpowiedz z cytatem
nie masz racji, ponieważ to jest czyszczenie para! a goraca para praktycznie wszystko wyczysci poczawszy od najzwyklejszego zanieczyszczenia powierzchni błotem, a skonczywszy na kleju, farbie, zapieczonych blach itp...wiec z podwoziem tymbardziej da sobie rade!!!

asia.luczkowska

Post2011-09-13, 07:28      Chciałabym myć moje auto ekologicznie... Odpowiedz z cytatem
czyli czyszcząc myjnią parową nie stosuję środków chemicznych?

tomobobek

Post2011-09-14, 12:25      Chciałabym myć moje auto ekologicznie... Odpowiedz z cytatem
są dwie opcje. 1-sza czyszczenie bez środków chemicznych, samą parą wodną, a 2-ga z dodatkiem środków chemicznych, więc to już od Ciebie zależy.

asia.luczkowska

Post2011-09-15, 08:03      Chciałabym myć moje auto ekologicznie... Odpowiedz z cytatem
to od czego zależy mycie ze środkami chemicznymi, a od czego bez? jeśli zdecydowałabym się na mycie samą parą wodną to czy będzie widać różnicę jakbym umyła ze środkami chem.?

tomobobek

Post2011-09-19, 05:21      Chciałabym myć moje auto ekologicznie... Odpowiedz z cytatem
zależy od stopnia zabrudzenia, ale jeśli klient nie życzy sobie mycia ze środkami chemicznymi to oczywiście można umyć samą parą.

Forum samochodowe » Ekologia » Chciałabym myć moje auto ekologicznie... Idź do strony 1, 2  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: