2016-05-31, 21:24 Chrysler Pacifica 2017 - nowy rozdział w segmencie...
Ostatni Town&Contry jest na rynku dopiero 5 lat i jest całkowicie nowym samochodem, rzeczywiście do 2010 T&C niewiele się zmieniał, ale 2011 to całkowicie nowa konstrukcja, nowy silnik Pentastar, nowa 6 biegowa skrzynia (przyspiesza w 8 sek.), Uconnect, bardzo nowoczesny środek. Więc nie bardzo rozumiem to narzekanie jaki to dinozaur. Sam z niecierpliwością czekam na Pacificę ale nie widzę poza wyglądem zewnętrznym jakiegoś skoku w przyszłość, sinik ten sam, a co do 9 biegowej skrzyni to przy mocnym benzynowym silniku i w dodatku rodzinnym aucie to przerost formy nad treścią, testowałem nowego Jeepa Gr Cherokee i to auto non stop tylko zmienia biegi to w górę to w dół i okazuje się że gorzej przyspiesza od starszego 5 biegowego! Poczekamy, pojeździmy.
cj
2016-11-24, 15:37 Chrysler Pacifica 2017 - nowy rozdział w segmencie...
A jest obecnie ładniejszy minivan?
2005
2017-05-17, 13:50 Chrysler Pacifica 2017 - nowy rozdział w segmencie...
Jestem posiadaczem Town&Country Limited 3,8L z 2005 roku (Starsza ładniejsza buda , nie kwadratowa puszka). Z przyjemnością kupiłbym auto z tym samym wyglądem zewnętrznym i unowocześnionym wnętrzem. Pacifice miałem 2 lata i to auto samo się rozsypuje. Oby ta nowa nie była w myśl obecnych praw rynku - do gwarancji a potem serwis i płacz. Mój staruszek zrobił prawie 700 tyś kilometrów i nigdy mnie nie zawiódł. Te wszystkie nowoczesne cudeńka nie dożyją połowy tego dystansu bez wymiany połowy auta.
2005
2017-05-17, 14:00 Chrysler Pacifica 2017 - nowy rozdział w segmencie...
I jeszcze jedno . O ile jestem w stanie zrozumieć zachwyt autora nad nowym tworem jakim jest Pacifica w opcji Van to nie potrafię ogarnąć zarzutów w stosunku do Town&Country. To auto spełnia swoje zadanie jako rodzinny van, jako super wygodne auto do pracy a do tego jego awaryjność w porównaniu z innymi autami którymi jeżdżą moi znajomi jest bliska zeru. Tego oczekuje osoba kupująca duży rodzinny samochód który doskonale sprawdza się również w pracy a nie sportowych osiągów super twardego zawieszenia ( nie wchodzi się tym autem w zakręty z prędkością 200km/h). A te wszystkie wodotryski jak wbudowane tablety , telewizory itp ( pomijając uConnect który jest bardzo przydatny, sam korzystam) sprawiają tylko że ludzie już nawet w aucie ze sobą nie rozmawiają tylko dzieci bajka albo gry , żona FB. Rzeczywiście tego mi trzeba w aucie. Poczekamy zobaczymy ale jak jakość materiałów będzie taka jak w poprzednich Pacyficach to plastik będzie się walał po podłodze .............