2008-03-15, 15:37 Chrysler Voyager 2.5TD - 2 problemy...
Witam serdecznie.
Od niedawna stałem się posiadaczem wyżej wymienionego auta z 1999 roku. Nie wiem co jest, ale martwią mnie dwie rzeczy:
1) chodzi o akumulator - bardzo szybko się rozładowuje, praktycznie już po 2-3 dniach nie mogę odpalić auta. Oczywiście wszelkie światła podczas nie użytkowania są wyłączane. Przełożyłem nawet inny akumulator myśląc, że może ten, na którym nie odpalał rozładował poprzedni właściciel, ale też to mało pomogło. Jedyne co mi przychodzi do głowy to, że może to wina jakiejś usterki w układzie elektrycznym.
2) dotyczy skrzyni biegów - nie ma problemu przy ruszaniu i jeździe na wyższych biegach, lecz przy redukcji z 3 na 2 i 1 bardzo ciężko jest wrzucić te biegi, często wcale nie wchodzą. Dwójka zaskakuje dopiero gdy auto jedzie z prędkością ok. 10km/h.
Jeśli wiecie czym te dwa problemy mogą być spowodowane to proszę o pomoc.
Reklamy
karlone
Crown Victoria
2008-03-15, 21:23 Chrysler Voyager 2.5TD - 2 problemy...
Trzeba sprawdzić miernikiem, na którym bezpieczniku są największe upływy prądu i tam szukać. Najczęściej za szybkie rozładowanie akumulatora odpowiada źle podłączony radioodtwarzacz. Jeśli radio gra Ci bez kluczyka w stacyjce, to masz już winowajcę. Niestety nawet wyłączone radia pobierają znaczący prąd i przez to wymagają odpowiedniego podłączenia pod stacyjkę. Odnośnie jeszcze samego akumulatora to żeby się doładował to trzeba przejeżdżać co najmniej 7-10km jednorazowo. Jeśli jeździsz na krótkich odcinkach to będziesz często wymieniał aku.
Koola
2008-03-26, 10:08 Chrysler Voyager 2.5TD - 2 problemy...
A możliwe, że mój akumulator rozładowuje deska rozdzielcza, bo nie wiem czy tak ma być, ale pozostawiając auto na noc, przy wyłączonym oświetleniu, zawsze świeci się licznik (wskaźnik) przebiegu. Czy to może jest normalne w Voyagerach?
gorianno
2008-03-29, 17:20 Chrysler Voyager 2.5TD - 2 problemy...
W Voyagerach to norma. Mialem doczynienia z 3 voyagerami i we wszystkich bylo to samo.
robertmuszka
2008-04-06, 08:39 Chrysler Voyager 2.5TD - 2 problemy...
to nienormalne przeciez tam jest prąd czyli akumulator sie rozładowuje podepnij nowa deske gdzies urzywana i zobaczysz co jest grane ja mam 2,5 td z 98 r i nie swieci .przynajmniej nigdy nie bilo widzac zadnego blasku poprostu sie wylacza jak w karzdym aucie
a jesli chodzi o skrzynie to ja czasem nie moge właczyc 1 to wtedy wchodzi 2 przy redukcji r 3 na 2 jest terz tak jak piszesz ale ja to olałem ten motor ma taką moc ze jak delikatnie rusze z 3 to niema terz problemu szkoda ze tego nie potrafi vw bora bo kurde jak nim jade to czesto gasnie.ale powinno sie brykac 1 autem. pozdrawiam.
koordynator
2009-01-07, 16:29 Chrysler Voyager 2.5TD - 2 problemy...
Witam.
Od niedawna jestem użytkownikiem w/w autka.
Też miałem problem z niegasnącym licznikiem lecz poznałem super fachowca który za piwko pokazał mi w czym żecz!!!
Na stacyjce jest taka mała kreska. Jeżeli kluczyk w stacyjce i niewyłącza się do tej kreski, trzeba przycisnąć ten mały czarny przycisk który jest przy stacyjce. W tej pozycji licznik gaśnie.
Pozdrawiam
siwyelk13
2009-02-01, 21:49 Chrysler Voyager 2.5TD - 2 problemy...
Witam Panów serdecznie jestem nowy na forum i od niedawna nabywcą Voyagera 00 ` 2.0 benz od niedawna zaczął się problem z akumulatorem jak u kolegi Koola nie mogłem odpalić auta próbą i błędów doszedłem ale jeszcze nie jestem pewien przestałem zamykać auto na pilot tylko na klucz myślę że ma coś z tym wspólnego alarm i od tygodnia jest dobrze . Jak sie tego pozbyć czy korekta w komputerze coś da . i jeszcze jedno bardzo ważne dla mnie proszę was o pomoc przy zimnym silniku po wciśnięciu sprzęgła i puszczaniu obroty spadają do 500 rosną do 1500 i czasami gaśnie po wciśnięciu sprzęgła. A i podczas wolnej jazdy jak popuszczam pedał gazu i tylko delikatnie go dodaniu auto zaczyna szarpać w czym może być przyczyna silnik krokowy od czego zacząć pomóżcie proszę
yarpen1111
chrysler
Grand voyager
2009-03-03, 10:22 Chrysler Voyager 2.5TD - 2 problemy...
witam
Jestem tu nowy od niedawna jestem posiadaczem w/w auta 2.5 td 97 rok niestety nie wiem gdzie jest problem rano czy też po wyjściu z pracy nie mogę go zapalić, sprawdziłem wszystko nawet przełożyłem przekaźniki z innego auta i nic się nie dzieje świece żarowe dalej nie dostają prądu. Jak zrobiłem na krótko przewód z akumulatora na świece to świece aż czerwone i to w momencik ale od razu komp wywalił problem z airbag i nie gaśnie po prostu zgłupiałem i nie wiem co mam zrobić proszę pomóżcie
orzeł
2009-11-24, 12:19 Chrysler Voyager 2.5TD - 2 problemy...
Koola napisał:
Witam serdecznie.
Od niedawna stałem się posiadaczem wyżej wymienionego auta z 1999 roku. Nie wiem co jest, ale martwią mnie dwie rzeczy:
1) chodzi o akumulator - bardzo szybko się rozładowuje, praktycznie już po 2-3 dniach nie mogę odpalić auta. Oczywiście wszelkie światła podczas nie użytkowania są wyłączane. Przełożyłem nawet inny akumulator myśląc, że może ten, na którym nie odpalał rozładował poprzedni właściciel, ale też to mało pomogło. Jedyne co mi przychodzi do głowy to, że może to wina jakiejś usterki w układzie elektrycznym.
2) dotyczy skrzyni biegów - nie ma problemu przy ruszaniu i jeździe na wyższych biegach, lecz przy redukcji z 3 na 2 i 1 bardzo ciężko jest wrzucić te biegi, często wcale nie wchodzą. Dwójka zaskakuje dopiero gdy auto jedzie z prędkością ok. 10km/h.
Jeśli wiecie czym te dwa problemy mogą być spowodowane to proszę o pomoc.
orzeł
2009-11-24, 12:27 Chrysler Voyager 2.5TD - 2 problemy...
rg
orzeł
2009-11-24, 12:31 Chrysler Voyager 2.5TD - 2 problemy...
witam posiadam problem ze zmianą biegu przy redukcji na 2 pomóżcie nie da się jezdzić .wymieniłem łape sprzęgła ,skrzynia była rozbierana jest oki sprzęgło wymieniałem rok temu i zrobiłem 27tyś. AUTKO rok prod.2003 2.5 CRDI
sajeks
Lincoln
Town Car
Miasto: Gdańsk
2009-11-28, 23:53 Chrysler Voyager 2.5TD - 2 problemy...
Panowie. Nie jest to dobry objaw, kiedy cały czas świeci się przebieg. Cyferki powinny się zapalić w momencie kiedy otwieramy zamek z pilota, i kiedy jest otwarty z kluczykiem w stacyjce. Przez trzy lata raz się zdarzyło, ze po mniej więcej godzinnej jazy w mieście po kilkunastominutowym postoju przy włączonym radiu padł... akumulator, jednak po podłączeniu do dawcy na kable odpalił i nigdy więcej to się nie przytrafiło.
Radio? całkiem możliwe ja miałem voyka 2.5 TD 2000 i wywaliłem z niego oryginalne radio, ale dokupiłem przejściówkę kostki na europejską, nie miałem żadnych problemów.
Jeżeli chodzi o skrzynie to wg mnie padł synchronizator
Koola na sto procent synchronizator.
pozdrawiam sajeks@o2.pl
HOTROD
2009-11-30, 19:39 Chrysler Voyager 2.5TD - 2 problemy...
Z akumulatorem miałem analogiczną sytuację w Oplu Fronterze. Okazało się że alternator nie ładował akumulatora. Problemem może być pasek lub szczotki.
Pozdrawiam
RobertJ
2009-12-08, 20:03 Chrysler Voyager 2.5TD - 2 problemy...
CZeść . Proszę o pomoc . Mam Grand Voyagera 2,8 TD po 2 latach użytkowania nowego samochodu padł mi akumulator . Podejrzewam, że w którymś momencie przeglądu pomieniono mi akumulator . Muszę teraz kupić drugi i tu zgupiałem . Strasznie różnią się dane napisane na akumulatorze z danymi podawanymi przez sprzedawców . Dotyczy AH . Czy może ktoś pomóc mi i powiedzieć jaki akumulator powinienem mieć do swojego autka 2,8 TD z Grand Voyager Limited ( dużo elektroniki ) . ?