Forum samochodowe » Peugeot forum » Czy można odkręcić korek na chłownicy na gorącym silniku
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Czy można odkręcić korek na chłownicy na gorącym silniku

Autor Wiadomość
aaarecki

Post2010-01-22, 23:20      Czy można odkręcić korek na chłownicy na gorącym silniku Odpowiedz z cytatem
Witam
Dot. Partnera 1,4
Mam problem, odebrałem samochód z warsztatu po wymianie uszczelki pod głowicą z wszelkimi zabiegami i w momencie jak zgaszę silnik i odkręcam korek na chłodnicy to płyn wali gejzerem .
Wiem że robi się ciśnienie w układzie ale nie sądzę że aż takie, przypuszczam że chyba spaprali robotę.
Przed naprawą też tak było.
Termostat sprawdzałem z nowym, stary trochę wcześniej się otwiera więc chyba lepiej.
Czy zna ktoś przyczynę ?
Pozdrawiam

Reklamy
lukas86bb

Miasto: Bielsko-Biała

Post2010-01-23, 00:14      Czy można odkręcić korek na chłownicy na gorącym silniku Odpowiedz z cytatem
Teoretycznie nie powinno, zanim odkręcisz korek sprawdź jakie są przewody od chłodnicy, jeżeli są mocno twarde to oznacza że do układu dostaje się kompresja z cylindrów, a co za tym idzie oznacza to że naprawa nie została wykonana prawidłowo...

kongru24 Volvo, Opel, BMW
S40, Omega, E36

Miasto: Radom

Post2010-04-07, 15:16      Czy można odkręcić korek na chłownicy na gorącym silniku Odpowiedz z cytatem
nie odkreca sie nigdy korka na goracym silniku, a jesli przewody od chlodzenia sa twarde to dobrze, tzn. ze jest prawidlowy obieg wody, gorzej jak by nie byly

Easy Hyundai
Getz

Miasto: Bardo

Post2010-04-07, 15:38      Czy można odkręcić korek na chłownicy na gorącym silniku Odpowiedz z cytatem
I normalne, że paruje - tak musi być. Zawsze do silnika płynu chłodniczego dolewa się na zimno, wszystkie oleje, płyny etc. mają wtedy najmniejszą objętość.

johny88

Post2010-05-15, 08:29      Czy można odkręcić korek na chłownicy na gorącym silniku Odpowiedz z cytatem
Ale bez przesady, rozumiem może parować ale nie Gejzerem Smile

Forum samochodowe » Peugeot forum » Czy można odkręcić korek na chłownicy na gorącym silniku
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: