Forum samochodowe » Honda forum » Kupię silnik 1.6 pasujacy do Civica 4g (ew. czesci)
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Kupię silnik 1.6 pasujacy do Civica 4g (ew. czesci)

Autor Wiadomość
marrccin Honda
Civic ED4 (Sedan)

Miasto: Gdańsk

Post2010-05-28, 16:22      Kupię silnik 1.6 pasujacy do Civica 4g (ew. czesci) Odpowiedz z cytatem
Witam. Kupilem Civica Sedana (D16A7) z przedmuchana uszczelka pod glowica (nie wiem ile czasu kolo tak jezdzil). Uszczelke wymienilem, tempy i plyn w normie, ale w krotkim czasie zaczal stukac... teraz to chyba trzeba by bylo uratowac/zastapic jednostke napedowa... Znajomy mechanik zrzucil miske olejowa, pozagladal, powyciagal i jego diagnoza wyglada tak (ja w zasadzie sie nie znam i nie wiem co konkretnie z tymi rzeczami, ale):
- wal do szlifu (jesli sie da)
- panewka 4. glowna
- panewka 3. korbowodowa
- i cos tam o korbowodzie jeszcze gadal...
czyli conajmniej dol silnika do roboty.

Kupie za niezbyt duze pieniadze silnik pasujacy do tego autka [D16A7 SOHC PGM-FI 16V Civic 4d ED4 88-91] (D16A7, pasuja chyba tez D16A6 i D16Z2, ale pewnosci nie mam bo moja wiedza jest praktycznie zerowa... czy ktos moglby potwiedzic?)
ew. kupie czesci ktore postawia ten silnik na nogi...
ew. kupie inny silnik (preferowany 1.6l), ale ze wszystkim co jest potrzebne do podmiany

ps. auto ma instalacje gazowa i chcialbym ja zostawic

kontakt PW
gg 8700284 (nry pon. 17mln) zawsze niewidoczny | |
tel 888-224-002

Reklamy
Forum samochodowe » Honda forum » Kupię silnik 1.6 pasujacy do Civica 4g (ew. czesci)
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: