Witam wszystkich,
Mam bardzo dziwny przypadek z moim peugeotem 308 jeżeli ktoś będzie mógł pomóc, będę bardzo wdzięczny!!
Autko: Peugeot 308 rocznik 2007 silnik beznyna 1.6 120KM przebieg 44 tys - gwarancja do wrzesnia 2010.
Historia rozpoczyna się 1 miesiąc po zakończeniiu gwarancji:(
Pojawił się błąd "Depolution system (...) error" i auto czasem przełącza się w tryb awaryjny obroty tylko do 3,5 tys najczęściej jak jeździ się po mieście wtedy wystarczy zatrzymać auto wyłączyć i uruchomić i jedziemy dalej normalnie - taki reset:) - diagnoza w stacji peugeota katalizator - na początku nie wierzyłem ze to on przy 40 tys przebiegu, ale auto miało małą "przygode" wieć możliwe ze został on zalany olejem i sie wypalił - wymieniłem nie chce mówić ile to kosztowała ale troche. Moje zdziwienie było ogromne kiedy auto po wymianie dalej miało te same problemy, po przejachaniu kilkudziesięciu kilometrów pojawiły sie te same objawy. Znowu stacja peugeota - powiedzieli ze ten błąd to jest dziwny i producent podaje ze trzeba rozebrac góre silnika, jak tam nic nie będzie to dół - ogólnie wyszło ze taniej będzie kupic nowy silnik do auta - załamałem ręce pojechałem do znajomego który prowadzi serwis samochodów francuskich, wysłał mnie do znajmogeo elektronika ten pwoiedział ze problem jest z zaworami, , kolega nie bardzo chciał w to wierzyć bo nie ma innych klasycznych objawów tego problemu. Podpiął u siebie jeszcze przez CANBUS (chyba tak sie to nazywa) i tam pokazało błąd wału, więc zadecydował ze trzeba spróbować wymienić czujnik, ale wcześniej wykasował błąd i mówił ze jak sie pojawi jeszcze raz to wymieniamy. Akurat od tego dnia mieliśmy odwilż i ciepło było przez 2 tygodnie. Przez ten czas nic sie z autem nie działo - chodziło jak złoto:), Niestety ostatnio wróciła zima i wrócił mój problem, znowu ten sam błąd. Wymieniliśmy czujnik wału i olej, przeczyścił pozostałe czujniki wałków. Niestety nie pomogło

błąd pojawia się dalej, objawy takie same, ale teraz jest inny błąd w komputerze P1015.
Czy ktoś z was może ma jakiś pomysł lub spotkał sie z podobną sytuacją?