Forum samochodowe » Ford forum » Ford Focus RS - ciąg dalszy problemów z silnikiem
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Ford Focus RS - ciąg dalszy problemów z silnikiem

Autor Wiadomość
V10.pl

Post2017-12-15, 16:36      Ford Focus RS - ciąg dalszy problemów z silnikiem Odpowiedz z cytatem

Reklamy
rssr

Post2017-12-15, 16:36      Ford Focus RS - ciąg dalszy problemów z silnikiem Odpowiedz z cytatem
Uszczelka pod głowicą!

MGTRS

Post2017-12-15, 19:00      Ford Focus RS - ciąg dalszy problemów z silnikiem Odpowiedz z cytatem
jak ktoś bezmyślnie piłuje ten silnik to nic dziwnego że go zajeżdżają to i nawet ferrari zajedzie ktoś kto nonstop dziduje po torze ja mam te samochód z przebiegiem 34 tys km jeżdżę długię trasy i u mnie ten problem nie występuje

Piter4646

Post2017-12-15, 23:43      Ford Focus RS - ciąg dalszy problemów z silnikiem Odpowiedz z cytatem
Hahaha, MGTRS sory, ale chyba ten samochód jest do tego żeby go piłować, a nie jeżdzić w trasy. Jak chcesz auto żeby dynamicznie jeździć trasy to kupujesz mocnego sedana, a nie hothacha. Sam mam RS'a i każdy wyjazd to piłowanie i to auto aż się oto prosi. Jestem już po wymianie uszczelki i w dup*€ z tym kiedy sie posypie, od tego jest gwarancja.

Mix

Post2017-12-16, 06:47      Ford Focus RS - ciąg dalszy problemów z silnikiem Odpowiedz z cytatem
Subaru Smile

MGTRS

Post2017-12-16, 11:25      Ford Focus RS - ciąg dalszy problemów z silnikiem Odpowiedz z cytatem
Piter4646 - to sobie piłuj i narzekaj że silnik do dupy. co z tego że samochód gwizda jak kierowca p***a i na silnik narzeka i musi wymieniać itp hahahahah barany

Waleń

Post2017-12-16, 12:03      Ford Focus RS - ciąg dalszy problemów z silnikiem Odpowiedz z cytatem
A VW powiedziałby że to normalne Wink i tu jest różnica pomiędzy VAG a innymi producentami.

Gość654321

Post2017-12-16, 18:25      Ford Focus RS - ciąg dalszy problemów z silnikiem Odpowiedz z cytatem
Ten samochód już z samej definicji jest od tego żeby mim jeździć naprawdę ostro ale kolega nie zauważył chyba, że gwarancja nie trwa wiecznie a kolejne wymiany uszczelki będą kiedyś owocować wymianą bloku albo głowicy, bo coś oprócz uszczelki prędzej czy później przez nią padnie, nie mówiąc już o niemal pewnym przegrzaniu silnika. Ale jeśli komuś nie przeszkadza to, że samochód musi co jakiś czas odstać dłużej w serwisie i nie liczy się z czekającymi go w przyszłości wydatkami to OK

Tonny7

Post2017-12-16, 18:33      Ford Focus RS - ciąg dalszy problemów z silnikiem Odpowiedz z cytatem
Mix w Subaru zakładałeś pakietową uszczelkę od Coswortha za 500 zł i było święto. Tutaj problem leży prawdopodobnie gdzie indziej, bo po wymianie uszcelki problem za jakiś czas powraca.

Avde_pl

Post2018-01-30, 09:31      Ford Focus RS - ciąg dalszy problemów z silnikiem Odpowiedz z cytatem
Każdy okres gwarancji kiedyś się skończy i zawsze wyniknie jedna lub druga usterka, musimy się z tym pogodzić. Akurat uszczelka pod głowicą to jedna z bolączek tego modelu.

Forum samochodowe » Ford forum » Ford Focus RS - ciąg dalszy problemów z silnikiem
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: