Forum samochodowe » Ford forum » ford mondeo automat hałasuje :)
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

ford mondeo automat hałasuje :)

Autor Wiadomość
Kasienka25

Post2009-10-07, 08:50      ford mondeo automat hałasuje :) Odpowiedz z cytatem
Witajcie,
może ktoś bedzie umiał doradzic mi w czym tkwi problem, mam forda mondeo w automacie, rok 2003, od jakiegos czasu słysze jak w czasie przyspieszania "coś" hałasuje... nie wiem czy to silnik czy skrzynia. miałam samochód u dwóch mechaników i obaj też to słyszeli ale żaden nie mógł zaleźć co to. macie jakies pomysły?
Kasia

Reklamy
lukas86bb

Miasto: Bielsko-Biała

Post2009-10-07, 12:27      ford mondeo automat hałasuje :) Odpowiedz z cytatem
Witam, trudno powiedzieć co może być, trzeba by było więcej szczegółów np. w jakim zakresie prędkości to słychać czy ten hałas zmienia się wraz ze wzrostem obrotów silnika czy wraz ze wzrostem prędkości samochodu itp. Nie wiem jaki masz silnik ale w Mk3 jeżeli hałasuje skrzynia to najczęściej jest to spowodowane zbyt niskim poziomem oleju w przekładni głównej zwanej potocznie dyfrem który ma osobne smarowanie niezależne od samej hydrauliki skrzyni. Wprawiony mechanik znający się na automatach bez problemu stwierdzi w czym tkwi problem, bo to co piszę są to tylko przypuszczenia i przypadki znane z doświadczenia w tych skrzyniach. W razie jeszcze jakiś pytań proszę pisać tu lub na PW. Pozdrawiam.

Forum samochodowe » Ford forum » ford mondeo automat hałasuje :)
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: