Forum samochodowe » Prawo » Gdzie najtańsze ubezpieczenie OC
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Gdzie najtańsze ubezpieczenie OC

Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Autor Wiadomość
saturn

Post2015-03-24, 07:52      Gdzie najtańsze ubezpieczenie OC Odpowiedz z cytatem
Cześć. Na dniach chciałbym przedłużyć ubezpieczenie OC. Do tej pory ubezpieczałem się w PZU ale w tym roku coś za wysoką składkę mi naliczyli.
U kogo można ubezpieczyć się taniej ? Nie chce mi się tak chodzić od ubezpieczyciela do ubezpieczyciela.

Reklamy
MotoAutko_pl

Post2015-03-26, 08:35      Gdzie najtańsze ubezpieczenie OC Odpowiedz z cytatem
Proponuję skorzystać z porównywarek cen ubezpieczenia OC z różnych TU i wybrać tą która będzie najbardziej odpowiednia,akurat jest teraz kilka ciekawych ofert,musisz po prostu poszukać.

saturn

Post2015-03-27, 09:08      Gdzie najtańsze ubezpieczenie OC Odpowiedz z cytatem
Porównywałem sobie ale szczerze mówiąc co inna porównywarka to inne ceny
Słyszałem jeszcze o zmianach od 1 kwietnia. Ponoć ubezpieczenie a konkretnie cena ma porządnie skoczyć do góry. Czy to prawda?

Ziggy

Post2015-03-28, 09:39      Gdzie najtańsze ubezpieczenie OC Odpowiedz z cytatem
Tak . Ale moim zdaniem jest na plus bo teraz nie musisz wstawiać sobie najtańszych bebechów do auta w razie czego ale lepsze części. Tak więc na pewno nie warto jest obecnie ubezpieczać się w firmie krzak. Swoją drogą to rozmawiałeś już doradcą ? Mają wynegocjowane lepsze ceny .
https://swidnica24.pl/

Ostatnio zmieniony przez Ziggy dnia 2019-08-14, 12:42, w całości zmieniany 2 razy

saturn

Post2015-03-30, 07:24      Gdzie najtańsze ubezpieczenie OC Odpowiedz z cytatem
Nie, jeszcze nie rozmawiałem. Nie miałem ogólnie czasu aby chodzić po tych wszystkich doradcach i się dopytywać. Najlepiej byłoby jakby wszystko dało sie załatwić przez internet. To teraz nie bierze się jednak tego ubezpieczenia, które jest najtańsze?

Twoje-Dywaniki_pl

Post2015-04-27, 08:34      Gdzie najtańsze ubezpieczenie OC Odpowiedz z cytatem
Mi często zdarza się korzystać z porównywarki cen ubezpieczeń i tego co oferują TU i jest to sprawdzone źródło,póki co jeszcze się nie zawiodłem i mamy czarno na białym gdzie najbardziej opłaca się ubezpieczyć samochód,co wchodzi w jego zakres.

kapamata

Post2015-06-04, 17:23      Gdzie najtańsze ubezpieczenie OC Odpowiedz z cytatem
PZu

damian78 Renault
Espace

Post2015-07-17, 12:26      Gdzie najtańsze ubezpieczenie OC Odpowiedz z cytatem
Też mam i jestem zadowolony. A żona kupiła teraz nowe autko w kredycie i w ramach promocji dali jej cały pakiecik - OC, AC, NNW, ZK, Car Assistance za złocisza. Tak robią, jak kupujesz Dacię w salonie. Kredyt na niezłych warunkach i jeszcze w sumie pakiecik fajny: masz naprawy w autroryzowanych serwisach i oczywiście z oryginalnymi częściami, auto zastępcze, nawet noc w hotelu, jak ci pomoc odholuje autko na trasie.

fifek

Post2015-08-02, 21:04      Gdzie najtańsze ubezpieczenie OC Odpowiedz z cytatem
Najlepiej iść do CUK i tam mają kilka ubezpieczycieli i wtedy można wybrać najtańszą opcję. Najgorzej jest jak się ubezpiecza auto po raz pierwszy bo składki są bardzo wysokie.

elemek

Post2015-10-04, 20:58      Gdzie najtańsze ubezpieczenie OC Odpowiedz z cytatem
To zależy od bardzo wielu czynników takich jak miejsce zameldowania, długości posiadania prawa jazdy, wieku właściciela, a także historii poprzednich polis. To co najlepiej zrobić to przejść się do multiagencji, która współpracuje z wieloma Towarzystwami i porównać ceny. Jeżeli jesteś młodym kierowcą do 30 lat, ale masz już prawko minimum 2 lata sprawdź You Can Drive, a jeżeli jesteś doświadczonym kierowcą z maksymalnymi zniżkami za bezszkodową jazdę i niską pojemność silnika sprawdź np.: Proama.

piotr80

Post2015-10-11, 13:10      Gdzie najtańsze ubezpieczenie OC Odpowiedz z cytatem
Nie, zdecydowanie uciekaj PZU.To są najgorsi złodzieje i mają tak wygórowane stawki, że naprawdę to jest totalna głupota u nich trwać. Ja też fakt długo byłem naiwny i bez sprawdzenia innych stawek trwałem tam. Jednak już ciut zmądrzałem Wink, a nawet bardzo. przeniosłem się z ubezpieczeniem do Liberty i to był najlepszy wybór.

Chan

Post2015-10-16, 14:31      Gdzie najtańsze ubezpieczenie OC Odpowiedz z cytatem
Ja sprawdzałem na rankomacie, najwygodniej

maniakierowania Kia
Optima

Miasto: Warszawa

Post2015-10-22, 09:21      Gdzie najtańsze ubezpieczenie OC Odpowiedz z cytatem
Ja korzystam z pomocy brokerów ubezpieczeniowych. Usługa bezpłatna. Porównują towarzystwa ubezpieczeniowe znane na rynku (PZU itp. Warty) i "krzaki". Mi kilka razy wyszło najatrakcyjniej w TUZ i Skoda.

Ostatnio zmieniony przez maniakierowania dnia 2016-11-09, 15:10, w całości zmieniany 1 raz

skut

Post2015-11-06, 20:07      Gdzie najtańsze ubezpieczenie OC Odpowiedz z cytatem
Ja bym się wyłącznie kryterium ceny też nie kierował. Za zieloną kartę czy miniassistance warto czasem dopłacić kilka groszy.

johnnowak

Post2015-11-29, 11:39      Gdzie najtańsze ubezpieczenie OC Odpowiedz z cytatem
Oj warto mieć assistence i to porządny + czytamy, czytamy i jeszcze raz czytamy;-). Znajomi jadąc swoim wysłużonym samochodem na Bałkany wykupili niby co trzeba, ale nie doczytali. W drodze powrotnej samochód się popsuł i w ramach pomocy ubezpieczyciela został odholowany...do najbliższego warsztatu.Sad. Naprawa na ich koszt rzecz jasna, ale gorzej, że auto musieli zostawić i wrócić za kilka dni po odbiór. Koszt podroży w obie strony też po ich stronie. Niby mieli kwit, a praktycznie zero wsparcia

Forum samochodowe » Prawo » Gdzie najtańsze ubezpieczenie OC Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: