Forum samochodowe » Liga typerów F1 » GP Sepang
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

GP Sepang

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Kto Wygra???
KIMI
54%
 54%  [ 18 ]
HAMILTON
27%
 27%  [ 9 ]
KOVALAINEN
3%
 3%  [ 1 ]
MASSA
9%
 9%  [ 3 ]
Ktoś inny...
6%
 6%  [ 2 ]
Wszystkich Głosów : 33

Autor Wiadomość
Benelli

Miasto: Gdańsk

Post2008-03-23, 12:06      GP Sepang Odpowiedz z cytatem
56 tylko;/ ale trafiłem z całą ósemką, szkoda tylko, że całości nie w poprawnej kolejności..

Reklamy
Eciorus

Post2008-03-23, 12:09      GP Sepang Odpowiedz z cytatem
u mnie tylko 38 pkt. liczyłem na deszcz. Sad

Ferrari

Post2008-03-23, 14:51      GP Sepang Odpowiedz z cytatem
Ja typowałam tak:

1 Massa
2 Raikkonen
3 Hamilton
4 Kubica
5 Kovalainen
6 Heidfeld
7 Alonso
8 Trulli

PP:Massa
FL:Massa

Trochę przesadziłam z miejscem dla Lewisa,ale Massa mnie rozczarował,pocieszam się faktem,że to była usterka (ponoć?) a nie błąd własny Wink Jeżeli dobrze liczę,to mam 49 pkt,jeżeli się mylę,to mnie poprawcie Wink Pozdrawiam i Wesołych Świąt Very Happy

Ferrari

Post2008-03-23, 14:56      GP Sepang Odpowiedz z cytatem
A jeszcze jedno:napisałam o usterce Massy i mam pytanie to było zawieszenie czy hamulce,bo czytałam różne wersje Wink

emacz

Post2008-03-23, 15:55      GP Sepang Odpowiedz z cytatem
Jeżeli chodzi o Massę, to spodziewałem się, że nie dojedzie do mety... Nawet przez chwilę nie miałem zamiaru umieszczać w ósemce człowieka, który nie potrafi jeździć bez TC. Przecież to było widać jak na dłoni w kwalifikacjach. Przypuszczałem, że będzie naciskany przez kogoś i wtedy popełni błąd... Ale ten błąd przerósł moje przypuszczenia. I bez dwóch zdań, to był jego ewidentny błąd!!! Wszelkie tłumaczenia są zbędne, zobaczcie sobie tą sytuację na powtórkach. Zblokował koła i tyle!

seba1b

Post2008-03-23, 17:11      GP Sepang Odpowiedz z cytatem
człowieku jaki błąd. Zobacz sobie powtórkę tej sytuacji i zobacz jak z lewego koła poszedł czarny dym( coś mu sie zrypało na 100%) i te teksty że on w ogóle nie umie jeździć bez TC...jakby nie umiał to by nie zajął pp i by nie jechał tak szybko w porównaniu do całej reszty. Jak sie nie znasz to chociaż głupot tutaj nie wypisuj!!!

emacz

Post2008-03-23, 17:36      GP Sepang Odpowiedz z cytatem
seba1b napisał:
człowieku jaki błąd. Zobacz sobie powtórkę tej sytuacji i zobacz jak z lewego koła poszedł czarny dym( coś mu sie zrypało na 100%) i te teksty że on w ogóle nie umie jeździć bez TC...jakby nie umiał to by nie zajął pp i by nie jechał tak szybko w porównaniu do całej reszty. Jak sie nie znasz to chociaż głupot tutaj nie wypisuj!!!

Spokojnie Seba! W kwalifikacjach widać było, że Massa sobie nie radzi. Jedno (czy nawet kilka) okrążeń wiosny nie czyni. Brak mu po prostu powtarzalności. Sztuką jest przejechać 56 kółek bezbłędnie, a nie np. 48/56.

Poza tym grzecznie pytam: z którego koła mu ten dymek poleciał? tylne czy przednie, bo szczerze mówiąc nie zauważyłem!

seba1b

Post2008-03-23, 17:57      GP Sepang Odpowiedz z cytatem
przednie zepsuła mu sie tarcza albo klocki. nie pamiętam już. Może i ma wahania w jeździe ale bez przesady jeden koleś walnął z tym że nie umie jeździć i reszta głupio powtarza. Jakby nie umiał jeździć to Ferrari załatwiło by sobie już przed sezonem na jego miejsce Alonso.

KriS fiat
Bravo

Miasto: gdynia

Post2008-03-23, 18:05      GP Sepang Odpowiedz z cytatem
niewiem czy 1 bo chyba więcej i to starych kierowców wyścigowych:)
rozumiem ze ktoś może kibicować massy i się nie dziwie bo ma talent ale jak pisałem w zeszłym sezonie on jest zbyt nerwowy i przewidywalny łatwo go podpuścić!
a co do TC to umie tylko zapomniał bo wiecej jeżdził z TC niż bez! robert dużo jeżdził bez TC i lubi mokro i uślizgi dlatego wszyscy się zachwycamy jego jazdą a za 2-3 wyścigi większość przypomni sobie jak to jest bez TC i bedzie ostra walka!! ten sezon zapowiada się ciekawie i jest więcej niż 3 kierowców walczących o tytół
Wink

seba1b

Post2008-03-23, 18:15      GP Sepang Odpowiedz z cytatem
Ja tam nie jestem jego wielkim fanem ale wkurza jak tak na niego najeżdżają. A tak poza tym to McLaren to dał ciała w tym wyścigu ( tak konkretnie to Hamilton hehe)

andrzej2

Miasto: labedy

Post2008-03-23, 18:22      GP Sepang Odpowiedz z cytatem
a jak Hamiltonowi sie zadymilo podczas wymiany kola w boxie to tez byla awaria Laughing Laughing Laughing

Massa wykrecil baczka i tyle.jakby to byla awaria nie probowalby dalej jechac a on chcial ruszyc ale troszke sie zakopal

poza tym to watek tyczacy typowania,nie przebiegu wyscigu a mi poszlo chyba baaardzo srednio Confused

seba1b

Post2008-03-23, 18:31      GP Sepang Odpowiedz z cytatem
Przemyśleniami po wyścigu chyba można sie podzielić z innymi... poco forum ma zamierać na dwa tygodnie??
Nie dziwi was to że Trulli nie dostał żadnej kary podczas wyścigu żeby mógł go Hamilton wyprzedzić... troche to do FIA nie podobne i jeszcze ta kara z Kalifikacji szok hehe

emacz

Post2008-03-23, 18:37      GP Sepang Odpowiedz z cytatem
seba1b napisał:
przednie zepsuła mu sie tarcza albo klocki. nie pamiętam już. Może i ma wahania w jeździe ale bez przesady jeden koleś walnął z tym że nie umie jeździć i reszta głupio powtarza. Jakby nie umiał jeździć to Ferrari załatwiło by sobie już przed sezonem na jego miejsce Alonso.

Nie opieram się na niczyjej opinii. Uważam po prostu, że Massa sobie nie radzi. Może się zdarzyć, że w tym sezonie przejedzie niejeden cały wyścig bez wpadki. Ale jak będzie ostro naciskany przez kogoś, to jeszcze zobaczym go wypadającego z toru.

Obejrzałem sobie ten fragment kilkanaście razy dokładnie oglądając co się stało. Dymek, o którym mówisz poleciał dopiero jak wylatywał z toru mając zblokowane koła. Przyczyną wypadnięcia z toru był poślizg tylnej osi. Co było przyczyną poślizgu? Najwyraźniej zły łuk jazdy. Przy tak dużej prędkości wystarczy zbyt mocny łuk niż optymalny i jedziemy tyłkiem po żwirze... Najlepszym dowodem na to, że nic się nie wydarzyło mechanicznego jest samo odczucie Massy bezpośrednio po wyścigu: "On lap 31, I clipped the kerb at the exit to Turn 6 and hit it quite hard and then I lost the rear end going into the next corner. We have to check to see if the impact with the kerb damaged the car. It's a real shame because we could have brought home a one-two finish.". To było na gorąco zaraz po wyścigu. To wszystko na temat spina według niego samego. Nie sądzisz, że Massa wie najlepiej co się stało. Jakby przyczyną była mechanika to by od razu coś powiedział. Dopiero po jakimś czasie, jak ochłonął (i chyba kilku ludzi powiedziało mu, że kiepsko to wygląda) to wykombinował, że to musiała być jakaś usterka mechaniczna. Pożyjemy, zobaczymy, co powie Ferrari. Ciekawe czy w ogóle coś powie.

Pozdrawiam i skończmy o Massie. Jak w kolejnych kilku wyścigach nie popełni żadnego błędu (jak np. Kimi czy Kubica dzisiaj Smile, to obiecuję, że posypię głowę popiołem.

seba1b

Post2008-03-23, 19:37      GP Sepang Odpowiedz z cytatem
OK Very Happy

rogerus72

Miasto: Radom

Post2008-03-23, 19:40      GP Sepang Odpowiedz z cytatem
mi Massa popsuł całe obstawienie:( a tak było ładnie do tego nieszczęsnego momentu...
ale to nie jest ważne. wreszcie padła wyznawana przez niektórych "teoria spiskowa" w teamie BMW Sauber:) wszystko było dzisiaj OK:))) a FIAmilton, co było widać, niszczy gumy jak nikt (pierwszy pitstop). tak to jest, gdy coś idzie nie tak, jakby sobie wymarzył...
BMW sauber moim zdaniem odwalił kawał dobrej roboty:) a robert? jechał naprawdę świetnie:)

Forum samochodowe » Liga typerów F1 » GP Sepang Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: