Ta strona wykorzystuje "pliki cookie" zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji o celu ich wykorzystania i możliwości zmiany ustawień cookie znajdziesz w naszej Polityce prywatnościNie pokazuj
Forum samochodowe » F1 » GP Singapuru - wyścig: Zwycięstwo Vettela
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

GP Singapuru - wyścig: Zwycięstwo Vettela

Autor Wiadomość
V10.pl

Post2019-09-22, 15:43      GP Singapuru - wyścig: Zwycięstwo Vettela Odpowiedz z cytatem

Reklamy
Zadumany Polak

Post2019-09-22, 15:43      GP Singapuru - wyścig: Zwycięstwo Vettela Odpowiedz z cytatem
Ribert Kubica powinien zacząć wyliczać ile razy z rzędu w przedział Russella na starcie tak jak on wylicza ile razy był przed Kubica w wyścigu i w kwalifikacjach. Nie jestem pewien ale wydaje mi się że być może Rusell częściej przełącza tryby pracy silnika by pracował inaczej na zakręcie inaczej podczas prxespieszania na prostej a inaczej na samej prostej. Być może dzięki temu oszczędzać temperaturze silnika i wtedy gdy trzeba moc przerzucić silnik na bardziej wytężoną pracę.

Zadumany Polak

Post2019-09-22, 15:54      GP Singapuru - wyścig: Zwycięstwo Vettela Odpowiedz z cytatem
Myślę że Russell źle zaczął Sigapòw i wcześnie musiał zjechać do pit stop. Teoretycznie musiałby wykonać o jeden pit stop więcej niż Kubica. Więc w tym wyścigu teoretycznie przyjechałby za Kubicą. Dlatego bardzo mu na rękę to zderzenie. Może powiedzieć że nigdy poza jednym razem Kubica go nie pokonał.

MarcinGP

Post2019-09-22, 20:58      GP Singapuru - wyścig: Zwycięstwo Vettela (aktualizacja) Odpowiedz z cytatem
Kubica i Russell jeżdżą w "wrak race", a reszta w F1 Wink

Zadumy Polak

Post2019-09-23, 17:58      GP Singapuru - wyścig: Zwycięstwo Vettela (aktualizacja) Odpowiedz z cytatem
Clare Williams zaleciła Kubicy pozostania na torze podczas pieszej neutralizacji i teoretycznie miała rację bo zjazd do pit stop to 18-23 sekund straty. Nie wzięła po uwagi tego że bolid Williamsa z obecnymi osiągami i ze słabymi osiągami i tak przewagę 15 sekund straci na słabych oponach w ciągu kilku okrążeń. Gdyby Kubica wcześniej zmienił koła to miałby teoretycznie szanse dojechać o 1 oczko wyżej więc na 16 miejscu.

Zadumany Polak

Post2019-09-23, 18:11      GP Singapuru - wyścig: Zwycięstwo Vettela (aktualizacja) Odpowiedz z cytatem
Szkoda że Kubica od początku nie był zdecydowany na zmianę Williamsa na Hasa gdy Grojan miał problemy z dogadaniem się. Lub gdy Raikonen miał problemy ze swoim zespołem. Szkoda że Rusell stosował wobec Kubicy mobing medialny i mobing ze strony zespołu Williams. Cały czas stawiając się w roli leadera zespołu pomimo mniejszej zdobyczy punktowej 0 a Kubica 1. Russell ma usposobienie nieco psychopaty który chce wszystkich podporządkować swojej chęci wygrywania ze swoim kolegą zespołowym. W tym sezonie było to szczególnie ważne bo zawodnicy WILLIAMSA mogli się ścigać tylko ze sobą i ze sobą poròwnywać.

Forum samochodowe » F1 » GP Singapuru - wyścig: Zwycięstwo Vettela
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: