Forum samochodowe » Car Audio » Instalacja radyjka - "aktywacja głośników"
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Instalacja radyjka - "aktywacja głośników"

Autor Wiadomość
kprofic

Post2007-08-10, 21:16      Instalacja radyjka - "aktywacja głośników" Odpowiedz z cytatem
Witam!
Kupiłem nowe radyjko ( http://allegro.pl/item220123574_sklep_boschmann_lcd_dvd_divx_tv_mp3_usb_sd_mmc_gr_.html ) podpiąłem je wydaje się zgodnie z oznaczeniami (adapter do kostki ISO zdaje się).

Mój problem polega na tym, że radyjko można włączyć, zapodaje dźwięk na wyjście (sprawdzałem podłączając słuchawki) ale nie mam dźwięku w głośnikach samochodowych... Z tego co zdążyłem zauważyc po włączeniu radio powinno wysłać sygnał do włączenia głośników (tak dzieje się kiedy podłanczam stare radio które działa ok. Kiedy załącze ON na radyjku to mogę podać na głośniki dowolny dźwięk z zewnątrz i słyszę go w samochodzie a kiedy wcisnę OFF w radyjku to wtedy dźwięku nie ma bo wyłączone są głośniki).

Nowe radio nie "odpala / załancza" tych głośników i dlatego nie słyszę muzyki. Taka jest moja diagnoza Sad teraz jak to wyleczyć?

Co mogłem poknocić z instalacją?

Pomóżcie nowemu Smile

P.S. samochód - BMW e36 kat 320

Pozdr!

Reklamy
lewandek Mercedes-Benz
W126 420SE

Miasto: Gorzów Wlkp.

Post2007-08-10, 21:54      Instalacja radyjka - "aktywacja głośników" Odpowiedz z cytatem
Z pobieznego opisu wynika, ze masz cos pochrzanione z podlaczeniem glosnikow - BMW e36 nie mialo fabrycznie kostek ISO, albo cos jest nie tak z koncowkami mocy w radiu.

kprofic

Post2007-08-11, 10:47      Instalacja radyjka - "aktywacja głośników" Odpowiedz z cytatem
Jest zamontowana kostka ISO do instalacji fabrycznej, ponieważ wcześniej podłanczane było radyjko które miało wejście tylko na ISO... Wina końcówki mocy? A jeśłi podłączenia to co może być nie tak?

cholek

Post2008-09-07, 00:38      Instalacja radyjka - "aktywacja głośników" Odpowiedz z cytatem
sprawdz czy któryś kabel głosnikowy nie łapie masy z auta .....

Forum samochodowe » Car Audio » Instalacja radyjka - "aktywacja głośników"
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: