-spalanie w mieście/trasie/terenie,
-zasady rejestracji w Polsce Angielskich wersji,
-zachowanie w terenie,
-no i koszty przeróbki kierownicy ( i jeśli można to proszę o podanie adresów kilku wiarygodnych firm zajmujących się takimi sprawami )
2008-07-01, 12:14 Jeep czy Land Rover ... wersje angielskie :]
Cherokee jest samochodem lepiej przystosowanym do jazdy po bezdrożach, ale za to Freelander lepiej prowadzi się po szosie i jest też oszczędniejszy. Choć amerykańskie auta nie zachwycając jakością wykonania, to Freelander okaże się raczej bardziej awaryjny...
2008-10-10, 10:49 Jeep czy Land Rover ... wersje angielskie :]
znajdx sobie w google, tam wszystko jest:P
ps
ja bym brał land rovera:D
bartek007
2008-11-09, 14:17 Jeep czy Land Rover ... wersje angielskie :]
Jeep Cherokee Diesel 2,5l
Jak mówi znane przysłowie: „Niedaleko pada jabłko od jabłoni”. Nowy Jeep® Cherokee ma cechy klasycznego Jeepa, znane od 67 lat. Dopełnieniem klasycznej stylizacji i ponadczasowego charakteru jest to, co kryje się pod karoserią. Wyraź siebie jednym z odważnych modeli: Sport lub Limited.
rajdowiec
2008-12-21, 21:24 Jeep czy Land Rover ... wersje angielskie :]
Land Rover, to legenda motoryzacji. Kazdemu powinien kojarzyc sie z terenem i napedem 4x4. Uwazam, ze to najlepsze terenowki na swiecie.
luksagata
Ford KA
Miasto: Kraków
2008-12-22, 11:44 Jeep czy Land Rover ... wersje angielskie :]
Kurczę, zawsze marzyłam a Jeepie, ale co z tego skoro nie ma czasu na to żeby pojeździć
dRiver1920
2009-01-10, 15:58 Jeep czy Land Rover ... wersje angielskie :]
spalanie freelandera w mieście to ok.9 litrów ,w terenie to chyba najlepsze auto , koszt dobrej przeróbki z orginalną maglownicą to ok.5 tyś idze zrobić za ok.3 tyś. z maglownicą od Opla Omegi ale wtedy bedzie w jedną strone krucej zawracał a w drugą będzie miał szerszy promień
2009-01-12, 19:22 Jeep czy Land Rover ... wersje angielskie :]
dRiver1920 napisał:
z maglownicą od Opla Omegi ale wtedy bedzie w jedną strone krucej zawracał a w drugą będzie miał szerszy promień
Powiedz prosze, ze zartujesz....
bushey
Mazda
BT-50
2009-03-29, 23:40 Jeep czy Land Rover ... wersje angielskie :]
kkonon napisał:
Witam!!
-zasady rejestracji w Polsce Angielskich wersji,
Jak narazie nie ma zasad bo rejestracja wersji nieprzerobionej jest niemożliwa z wyjątkiem pojazdu zabytkowego.
Zamaist sprowadzać anglika i go przerabiać zastanowiłbym się na sprowadzeniem już przystosowanego pojazdu. Są troszkę droższe ale zero kłopotu przy rejestracji i koszt wyjdzie sumarycznie taki sam jak przeróbka i zakup anglika.
Już czuję jak mnie tu pogryzą ci co przerabiają
bushey
Mazda
BT-50
2009-03-29, 23:42 Jeep czy Land Rover ... wersje angielskie :]
dRiver1920 napisał:
spalanie freelandera w mieście to ok.9 litrów ,w terenie to chyba najlepsze auto
Najlepsze w czym? Może nie całkiem najgorsze ale to żadna terenówka. Trawa i to nie za wysoka wystarczy ...
bushey
Mazda
BT-50
2009-03-29, 23:47 Jeep czy Land Rover ... wersje angielskie :]
kaytek_rx4 napisał:
ale za to Freelander lepiej prowadzi się po szosie i jest też oszczędniejszy. Choć amerykańskie auta nie zachwycając jakością wykonania, to Freelander okaże się raczej bardziej awaryjny...
Tu akurat bym się nie zgodził. Jeździłem rok Freelanderem rocznik 2000, zrobiłem niewiele: 30 tys. km od przebiegu 80 tys. przy zakupie. Nic się nigdy nie zepsuło.
Parę razy jechałem to PL z UK i nie byłem zachwycony specjalnie wygodą jazdy. Tak do 100 km/h to ok ale powyżej trzeba było trzymać mocno kierownicę i ten ryk silnika 1800 ...
Tomek
Miasto: Rzeszów
2009-03-30, 20:35 Jeep czy Land Rover ... wersje angielskie :]
Bushey, naucz się korzystać z przycisku Edytuj a nie tylko Wyślij.
skodilak
Mercedes w203 C200
2009-03-30, 20:47 Jeep czy Land Rover ... wersje angielskie :]
lewandek napisał:
dRiver1920 napisał:
z maglownicą od Opla Omegi ale wtedy bedzie w jedną strone krucej zawracał a w drugą będzie miał szerszy promień
Powiedz prosze, ze zartujesz....
Heheheh... No to z tym promieniem to grube było I jeszcze jak se wpakujesz taka maglownice to twoja fura zostawia cztery ślady Umiejętność specjalna i nie powtarzalna <joke> Pozdro
Chciałbym zauważyć ze żyjemy w Polsce a nie w Rosji U nas nie trzeba już aż tak kombinować Hihihih ale dzięki za tego Opla bo niezłe sie obśmiałem
Jeszcze raz Pozdroooo
A co do Was chłopaki to take it easy Kilka razy Bushey zapomniał z edytować i nie ma problemu