2011-01-18, 21:24 Komentarze do: Ford Focus nowej generacji pod lupą...
Nie wygląda źle ale czy będzie na szczycie zobaczymy, w tym segmencie jest duża konkurencja która co chwila przetasowuje swoją gamę samochodów, a jeszcze ciągle powstaje coś nowego, z czołowych producentów Opel napewno nie da za wygraną, Fiat tym bardziej a nie można zapominać o Skodzie która jest liderem sprzedaży czy Volkswagenem któremu rankingi cały czas idą w górę, tym bardziej że jeszcze teraz oprócz Golfa jest dostępny w sprzedaży kompakt Jetta która tez napewno zabierze część klientów Focusowi, tym bardziej że cena jest porównywalna z klasą C
Toolbox
2011-01-20, 06:42 Komentarze do: Ford Focus nowej generacji pod lupą...
szkoda gadać, miał być Focus a wyszła jakaś chińska odmiana Kia ... pfff jak można tak zepsuć w sumie już legendę klasy kompakt? Focus był jedynym kompaktem w historii który wyprzedził Golfa w ilości sprzedanych sztuk (w 2001 roku) wprawdzie tylko w jednym roku ale to świadczy o poziomie tego modelu, a teraz? Dlaczego miałbym wybrać Forda zamiast Kia??
Asik
2011-01-20, 09:45 Komentarze do: Ford Focus nowej generacji pod lupą...
Nie podoba mi sie jakis taki dziwny, mam nadzieje ze na zywo bedzie lepiej wygladac.
ARON
I've got a Hemi
Wyłącz światła - włącz myślenie! (www.dadrl.pl)
2011-01-20, 19:02 Komentarze do: Ford Focus nowej generacji pod lupą...
Nie jestem jakimś wielkim miłośnikiem nowych aut, czy europejskich marek, ale coś mi się zdaje, że z designem Focus od 1-szej generacji znajduje się na równi pochyłej i ciągle leci w dół...
Toolbox
2011-03-16, 07:13 Komentarze do: Ford Focus nowej generacji pod lupą...
Sprzedaż Focusa dopiero co rusza, więc zanim na dobre się rozkręci i auto będzie miało jakiekolwiek szanse na sukces Volkswagen wprowadzi nowego Golfa VII (początek 2012 r) który jest całkowicie nowym modelem opracowanym wspólnie z nowym Audi A3, i znowu Focus dostanie po głowie
michal30
2011-03-17, 11:08 Komentarze do: Ford Focus nowej generacji pod lupą...
Jak dla mnie to szacun za wygląd i nowe techonologie jakie zastosowali.
- układ Auto-Start-Stop, odcinający zapłon przy zatrzymaniu samochodu;
- układ TVC poprawiający stabilność na zakrętach
"Wśród nowości mających kluczowe znaczenie dla jakości jazdy nowego Forda Focus znalazły się między innymi: będący nowością w samochodach marki Ford system zapobiegania kolizjom przy małych prędkościach, system wspomagający parkowanie, funkcja ostrzegania przed zjechaniem z pasa ruchu, funkcja ułatwiająca utrzymanie pojazdu na pasie ruchu, system rozpoznawania znaków drogowych, automatyczny przełącznik świateł drogowych, inteligentny tempomat, funkcja monitorowania koncentracji kierowcy."