2009-04-27, 22:37 Komentarze do: Nowy Ford Fiesta najchętniej kupowanym...
Można tylko pogratulować firmie Ford sprzedaży, ale ciekawe jak będzie się sprzedawać Fiesta w momencie kiedy VW zacznie sprzedawać nowe Polo. Jak dla mnie Polo wygląda lepiej, na dodatek ma ciekawsze silniki do wyboru i wersje GTI, 170Km i skrzynia DSG, taki mały diabełek... Tak na dobrą sprawę to kwestia gustu bo Polo i Fiesta wyglądają zupełnie inaczej, osobiście wybrał bym Polo.
karlone
Crown Victoria
2009-04-28, 09:09 Komentarze do: Nowy Ford Fiesta najchętniej kupowanym...
nie sądzę by VW był konkurencją dla FORDA. Niemcy na dzień dobry doliczają opłatę za znaczek a dopiero potem resztę. Poza tym polo to typowe auto dla emeryta. bez wyrazu i pazura. Zawieszenie raczej słabe, jeśli raz pojeździłeś fordem, to pod względem zawieszenia zawsze inne auta będą gorsze. Co ciekawe, fiesta z automatyczną skrzynią biegów i przyzwoitym wyposażeniem jest tańsza od np aveo z A/T.
Prix
2009-04-29, 21:40 Komentarze do: Nowy Ford Fiesta najchętniej kupowanym...
No nie wiem czy nie będzie konkurencją. Technicznie tego bym nie powiedział. Cenowo. Hm, jak w zeszłym roku wprowadzono nowego Golfa to było zaskoczenie. Tańszy i lepsze wyposażenie standardowe niż miał V na wejściu. Efekt tej polityki - konkurencja teraz obniża ceny, itp. - Auris potaniał, Megane - nie wiem czy takie tanie. Przypuszczam, że z nowym Polo będzie podobnie. Zawieszenie słabe - to chyba nie czytałeś testów i opinii o właściwościach jezdnych nowego Golfa. Jak będzie z Polo to się okaże.
ja21
2009-04-30, 17:46 Komentarze do: Nowy Ford Fiesta najchętniej kupowanym...
W ostatnich mieś. sprzedaży stary model Polo sprzedał się w ilości sztuk 38 tyś a Fiesta dla porównania w ilości 50 tyś. I nie był bym taki pewien co do słabego zawieszenia Polo, to samo tyczy się wyglądu - wcale nie wygląda jak auto dla emeryta. Według mnie Polo jest lepiej wykonane, wygląda o wiele lepiej od Fiesty ale to kwestia gustu. Technicznie VW jest lepszy od Forda, na dodatek nie ma jeszcze cennika Polo i może będzie tańszy od Fiesty...